Széles körben elérhető lett a HTC Zoe

A Zoe alkalmazás eddig csak HTC készülékeken futott, mostantól viszont sokan mások is élvezhetik a gazdag funkcionalitását.

Széles körben elérhető lett a HTC Zoe

A HTC érdekes lépésre szánta el magát. A vállalat közzétett egy olyan multimédiás alkalmazást, ami eredetileg csak a gyártó saját készülékein futott, és a méltán híres Sense UI egyik kulcsfontosságú tagjának számított.

A Zoe a zoetróp játékszerről kapta a nevét. A vállalatnak onnan jött az ötlet, hogy a mozgó képsor illúzióját keltő, kör alakú eszközhöz hasonlóan ezzel is érdekes fotós és videós anyagokat lehet alkotni. De mi is pontosan a Zoe? Nagyon röviden egy intelligens fényképező alkalmazás.

A Zoe-val fényképeket és videókat egyaránt készíthetnek a felhasználók, de egyáltalán nem a megszokott formában. A Zoe azonnal készíti a képeket, hogy a felhasználó ne maradjon le az emlékezetes pillanatokról, ráadásul egy videót is rögzíthet ezzel együtt, aminél a felvétel már 0,6 másodperccel az exponálást megelőzően elindul, és még további három mp-ig tart. Az így rögzített álló- és mozgókép is kihasználja a maximális pixelszámot. Sorozatkép is készíthető vele, de önálló, hosszabb videók rögzítésére is képes. Továbbá a program lehetőséget nyújt arra, hogy a rövid felvételekből és képekből úgynevezett „highlight” videókat állítson össze az eszköz gazdája. Ezek a „highlightok” egy nyaralás, egy kirándulás vagy akár egy érdekesebb munkanap legizgalmasabb mozzanatai tartalmazzák pörgős videókba, a tetszőleges zenei aláfestéssel. Eredetileg intelligensen, önállóan állította össze a Zoe ezeket az előre kijelölt anyagokból, ám az új bétában a korábbiaknál nagyobb beleszólása lehet a vágásba a készüléktulajdonosoknak. Ennek köszönhetőn még jobb, személyreszabottabb műveket lehet vele alkotni.

A Zoe mögött már egy önálló közösségi hálózat is megtalálható, ahol a regisztrált felhasználók értelemszerűen közkincsé tehetik a legújabb vagy legkedvesebb alkotásaikat az ismerősökkel, rokonokkal, barátokkal. Azoknak sem kell csüggedniük, akiknek nincsenek kapcsolataik, ugyanis még felfedezési lehetőség is van. Ezt az opciót kihasználva ismeretlenek életébe lehet bepillantást nyerni, és ha tetszik a felhasználónak, amit ott lát, akkor azokat a személyeket is felveheti a követési listájára. A videókat lehet kommentálni, kedvelni és még tovább osztani is, ha tényleg nagyon elnyerte a fogyasztó tetszését. A Zoe-val létrehozott felvételeket persze nemcsak itt lehet megosztani, hanem üzenetben, vagy a felhasználó által egyébként is használt közösségi oldalakon, így például a Google+-on vagy a Facebook-on is.

A HTC Creative Labs terméke egyelőre még csak béta állapotban van, így akadhatnak vele váratlan problémák. A letöltés nem fog menni mindenkinek, de az egyelőre nem teljesen világos, hogy milyen elvárásokat támaszt az adott eszközzel szemben az applikáció. Az program egyszerűen Zoe néven található a Google Play Store kínálatában.

Google Play Store: Zoe (béta)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward