Százezres tétel is lehet a határ menti mobilszámla

Százezres tétel is lehet a határ menti mobilszámla

A hírközlési fogyasztói jogok képviselője egy keddi sajtótájékoztatón arra kérte a hazai mobilszolgáltatókat, hogy az előírt fogyasztóvédelmi intézkedéseket még a jövő márciusi határidő előtt vezessék be.

Takács Péter szerint az elmúlt egy évben csökkent ugyan az országhatár mentén az a terület, ahol a mobiltelefont vagy mobilinternetet használó előfizetőknek problémája támadhat a szándékolatlan roaming miatt, de a jelenség továbbra is fennáll. Nem annyira a panaszok száma, mint inkább az egyes esetekben kifogásolt többletköltség mértéke riasztó: ez akár százezres, milliós összegre is rúghat.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság megújította a szándékolatlan hálózatváltás által leginkább érintett országrészeket tartalmazó térképét, a jelenséggel olyan népszerű belföldi turisztikai célpontokon is gyakran találkozhatnak a felhasználók, mint Esztergom, Győr, Sopron, Szombathely, Szeged vagy Sárospatak.

Az előfizetők elsősorban azzal védekezhetnek a jelenség ellen, hogy készüléküket kézi hálózatválasztásra állítják át.

A júliustól változó uniós roamingtarifák mellett bekerül a szabályozott körbe az sms-küldés és egyelőre nagykereskedelmi szinten, de szabályozottá válik a mobilinternet-roaming is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward