Száműzik a gyenge jelszavakat a Hotmail-ből

Annak ellenére, hogy egyre több helyről érkeznek olyan jó tanácsok, amelyek felhívják rá a figyelmünket, hogy megfelelően erős jelszavakat válasszunk, ne kattintsunk gyanús csatolmányokra és gyanús forráshivatkozásokra, még mindig sokan kattintgatnak könnyelműen és alkalmazzák teljes biztonságérzet mellett az "123456", a "password" és az ezekhez hasonló jelszavakat, így rendkívül könnyű prédának minősülnek a rosszindulatú kódok írói, illetve a hackerek számára.

Száműzik a gyenge jelszavakat a Hotmail-ből

Annak ellenére, hogy egyre több helyről érkeznek olyan jó tanácsok, amelyek felhívják rá a figyelmünket, hogy megfelelően erős jelszavakat válasszunk, ne kattintsunk gyanús csatolmányokra és gyanús forráshivatkozásokra, még mindig sokan kattintgatnak könnyelműen és alkalmazzák teljes biztonságérzet mellett az "123456", a "password" és az ezekhez hasonló jelszavakat, így rendkívül könnyű prédák a rosszindulatú kódok írói, illetve a hackerek számára.

Úgy tűnik, hogy utóbbi hibára, azaz a túlságosan gyenge jelszavak megadásának kizárására hamarosan bevezet egy új megoldást a Microsoft, ami a cég levelező szolgáltatásánál, a Hotmail-nél áll hadrendbe. A hírek szerint a friss jelszó-ellenőrző szolgáltatás megvédi majd az embereket a gyenge jelszó alkalmazásából eredő veszélyektől, méghozzá úgy, hogy egyszerűen nem lehet majd alkalmazni a legelterjedtebb, nevetségesen egyszerű jelszavakat. Ilyen ellenőrzést szerencsére egyre több helyen használnak, most pedig az egyik legnagyobb levélforgalmat lebonyolító oldal is felkerült a listára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward