Szabványosítás előtt az ultrabook akkumulátorok?

Az akkumulátorok szabványosításával csökkenthetőek az előállítási költségek és így az ultrabookok ajánlott végfelhasználói árai is.

Szabványosítás előtt az ultrabook akkumulátorok?

Az akkumulátorok szabványosításával csökkenthetőek az előállítási költségek és így az ultrabookok ajánlott végfelhasználói árai is.

Az Intel a fentiek miatt ajánlja az ultrabookok akkumulátorainak szabványosítását, ugyanakkor a cég illetékesei megértőek a felsőkategóriás, egyedi felépítéssel rendelkező konfigurációkkal szemben, amelyekbe az esetek többségében mindenképpen egyedi felépítésű akkumulátor kell, így ezekre a termékekre nem vonatkozik az ajánlás. A kereskedelem fő áramában helyet kapó konfigurációknál már más a helyzet: ezek a termékek a szabványosítás következtében kedvezőbb áron kerülhetnek majd forgalomba. Az Intel becslései szerint a szabványosítás következtében 5-10%-os megtakarítás érhető el, de nem csak ezért érdemes szabványosításban gondolkodniuk a partnereknek, hanem azért is, mert a szabványos akkumulátorok beszerzése könnyebb lenne a noteszgép gyártók számára – több forrásból is érkezhetnének ilyen energiaforrások.

Az Intel 60 x 80 milliméteres mérettel rendelkező akkumulátorokban látja a jövőt, amelyek 16 milliméteres átmérőjű, henger alakú cellákat alkalmaznak. Utóbbiak a legjobb megoldások kapacitás, méret, és energiasűrűség tekintetében. Az Intel olyan akkumulátorokat szeretne látni, amelyek nagy kapacitást és hosszú élettartamot kínálnak, emellett akkumulátoros üzem esetén képesek kiszolgálni a Turbo Boost üzemmódban működő processzort és még gyorsan is feltöltődnek.

Az elképzelés mindenképpen jó ötlet, amellyel mind a noteszgép gyártók, mind pedig a felhasználók jól járhatnak: előbbieknek egyszerűbb lesz az akkumulátorok beszerzése, utóbbiak pedig olcsóbb ultrabookokhoz juthatnak majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward