Symbian 3: multitouch, vizuális multitasking

Bemutatta nemrégiben nyílt forráskódúvá tett mobil operációs rendszere legújabb, 3-as változatát a Symbian a Mobile World Congress-en; ez tudja mindazt, amire az előzetesek alapján számítani lehetett, plusz behozott a képbe egy érdekes újdonságot is.

Symbian 3: multitouch, vizuális multitasking

Bemutatta nemrégiben nyílt forráskódúvá tett mobil operációs rendszere legújabb, 3-as változatát a Symbian a Mobile World Congress-en; ez tudja mindazt, amire az előzetesek alapján számítani lehetett, plusz behozott a képbe egy érdekes újdonságot is, a vizuális multitaskingot, mellyel anélkül jeleníthetjük meg egy másik, épp futó alkalmazás képét, és válthatunk át rá, vagy csukhatjuk be azt, hogy ehhez el kellene hagynunk az eddig használtat.

Emellett az új platform a régi számos súlyos hibájának orvoslásával is kecsegtet, így például egyszerűbb neteléréssel, hasonlóan az Android vagy az iPhone megoldásához, automatikusan váltva mobilról WiFi-re vagy onnan vissza, aszerint, hogy épp melyik milyen minőségben áll rendelkezésre.

Javítottak továbbá a memóriakezelésen is, ami főleg a már említett multitasking szempontjából hasznos a kevésbé erőteljes készülékeken, valamint tartós igénybevétel esetén is stabilabbá teszi a rendzsert. Multimédia-téren sokat koppintottak ugyan az Apple-ről, de láthatólag jól. Emellett a rendszer természetesen kezel FM-rádiót és HDMI-t is, akár 1080p-ig, ha megvan hozzá a hardver.

Az új rendszer várhatóan márciusra készül el teljes egészében, és így legkorábban nyáron találkozhatunk vele újonnan piacra kerülő készülékekben, elsőként nagy valószínűséggel a Nokiától, de lehet számítani a Samsungra és a Sony Ericssonra is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward