Swiftech újdonságok folyadékhűtő rendszerekhez

A Swiftech több újdonságot is bemutatott, amelyekkel egy komplett gamer PC is hatékonyan lehűthető.

Swiftech újdonságok folyadékhűtő rendszerekhez

Fotó: AnandTech

A CES alkalmával a Swiftech standján számos újdonságot láthattak az érdeklődők. Korábban a cég már bemutatott egy olyan új folyadékhűtő szettet, amely felépítését tekintve a zárt folyadékkörrel rendelkező (CLC) rendszerekhez hasonlított, ám a szivattyút tartalmazó folyadékhűtő blokkot le lehetett csatlakoztatni a rendszerről, így a szettet új folyadékhűtő blokkokkal, illetve új csövekkel lehetett bővíteni. A szivattyú elég erős volt ahhoz, hogy a processzor mellett a lapkakészletet és a GPU-t is lehűtse. Idén a Swiftech hasonló úton indult el, ám a szivattyú ezúttal nem a processzorra helyezhető folyadékhűtő blokkra, hanem a hőleadó radiátorra került.

Fotó: AnandTech
Fotó: AnandTech

A H220X névre keresztelt csomag 2x120 milliméteres hőleadó radiátorral érkezik, amin ventilátorok és szivattyú található, de a rendszer része még egy tágulási tartály, illetve egy processzorra szerelhető folyadékhűtő blokk is. A radiátoron található tartály még egy kis ablakot is tartalmaz, amelyen keresztül ellenőrizhető az aktuális folyadékszint. Az új szett összeszerelve és folyadékkal feltöltve kerül az üzletek polcaira, de a kötések bonthatóak lesznek, így bármikor kiegészíthető a szett egy GPU-ra és/vagy lapkakészletre való folyadékhűtő blokkal. A H220X március folyamán érkezhet, ára pedig 150 dollár magasságában helyezkedik majd el. A sorozatban 1x140 mm-es, illetve 2x140 milliméteres hőleadó radiátorral ellátott példányok is lesznek, igaz, ezek egyelőre még csak prototípus formájában léteznek, így sem várható megjelenésükkel, sem várható ajánlott végfelhasználói árukkal kapcsolatban nincs információ.

A Swiftech standján egyéb érdekességek is ki voltak állítva. Ilyen érdekesség volt például egy nagyteljesítményű szivattyú, ami az MCP50X típusjelzést kapta. Az újdonság a gyártó bemutatója szerint 20%-kal nagyobb nyomást kínál, mint az MCP35X, ez pedig nem elhanyagolható előny. Külön érdekesség, hogy az MCP50X hűvösebben üzemelt, mint az MCP35X. Az egyelőre nem tudható, hogy az új szivattyú pontosan mennyibe fog kerülni, de az már biztos, hogy márciusban válik elérhetővé.

Fotó: AnandTech

A standon persze új folyadékhűtő blokkok is voltak. Meg lehetett tekinteni az Apogee XL folyadékhűtő blokkot, ami kifejezetten Ivy Bridge és Haswell processzorokhoz készült. Az újdonság az Apogee blokkokhoz képest nagyobb folyadékátfolyási sebességet biztosít és immár LED-es világítást is tartalmaz, ami szívverésszerűen pulzál.

Fotó: AnandTech

A vállalat a GPU piacot sem hagyta újdonság nélkül: bemutatkozott két új Komodo GPU folyadékhűtő blokk, amelyek az AMD R9 290(X) és az Nvidia GeForce GTX 780 Ti videokártyáihoz használhatóak. Mindkettőn van egy-egy ablak, amelyen keresztül ellenőrizhető a folyadék szintje, illetve mozgása, de a LED-es világításról sem kell lemondani. Utóbbi színe a cserélhető plexicsíkok segítségével változtatható, így nem csak fehér, hanem kék, piros vagy zöld megvilágítást is alkalmazhatunk.

Fotó: AnandTech

Az újdonságok sorában egy friss Maelstrom V2 5,25" tartályt is találunk, amiről szintén nem spórolták le a LED-es világítást.

A tartály egy MCP50X szivattyú társaságában be is került egy komoly tesztrendszerbe, amely Komodo blokkokkal ellátott R9 290X videokártyákból, Apogee XL folyadékhűtőt alkalmazó processzorból és három darab 3x120 milliméteres radiátorból állt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward