Sürgősségi javítás az összes Internet Explorer kiadáshoz

Mivel a sebezhetőséget már aktívan kihasználják a támadók, így mielőbb érdemes beszerezni a biztonsági rést befoltozó javítást, ha nem akarunk nagyobb bajt.

Sürgősségi javítás az összes Internet Explorer kiadáshoz

A Microsoft egy sürgősségi javítást adott ki, amely az Internet Explorert veszi célba, annak is a 7-től 11-ig terjedő kiadásait – azaz gyakorlatilag minden olyan IE verziót, ami jelenleg használatban lehet. A sürgősségi javítás gyors kiadását egy memóriakezelésből fakadó sérülékenység indokolja, amelyet a támadók már meg is próbálnak aktívan kihasználni.

A sebezhetőségben rejlő lehetőségek kiaknázásához a felkészült támadónak elég egy speciálisan összeállított weboldalt készítenie, majd rá kell vennie a felhasználót, hogy felkeresse ezt az oldalt – innentől a támadó az adott számítógépen a felhasználó jogosultsági szintjének megfelelően szabadon garázdálkodhat, sőt, ha a felhasználó rendszergazdaként van bejelentkezve, akkor a komplett rendszer felett is teljes körű irányítást szerezhet. Ennek eredményeként egyebek mellett privát felhasználói adatokhoz, illetve személyes tartalmakhoz is hozzájuthat.

Az említett sebezhetőség Windows Vistától Windows 10-ig minden használatban lévő modern Windows operációs rendszert érint, besorolása pedig kritikus szintű, így kiemelten fontos, hogy a hibát kiküszöbölő gyorsjavítást a lehető leghamarabb beszerezzék a felhasználót – erre Windows Update-en keresztül éppúgy van lehetőség, mint ide kattintva.

A Microsoft szerint a Windows szerverkiadásait is veszélyezteti a biztonsági rés, igaz, azon a területen csak közepes súlyosságú fenyegetésről van szó, hisz azokon az operációs rendszereken alapértelmezetten korlátozott módban fut az Internet Explorer, ami ad némi extra biztonságot. A frissítést ennek ellenére ezekre a rendszerekre is minél hamarabb telepíteni kell, ha Windows Update-en keresztül ez még nem történt meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward