Sun: mi leszünk a "felhő cég"

A Sun Microsystems pályafutásának elején a hálózati technológiáiból kaszált hatalmasat, ugyanis akkor kezdett elterjedni robbanásszerűen az Internet. Piac és az igények azonban változnak, így hogy továbbra is az élbolyba tartozhasson a Sun, új területek felé kell kacsingatnia. A mai trendeket megfigyelve vállalat a számítási felhő mellett döntött.

Sun: mi leszünk a "felhő cég"

A Sun Microsystems pályafutásának elején a hálózati technológiáiból kaszált hatalmasat, ugyanis akkor kezdett elterjedni robbanásszerűen az Internet. Az igények azonban változnak, így hogy továbbra is az élbolyba tartozhasson a Sun, új területek felé kell kacsingatnia. A mai trendeket megfigyelve a vállalat a számítási felhő mellett döntött.

"Minden felhő mögött meglátod a napot." - áll a Sun számítási felhővel foglalkozó oldalán. A cég úgy látszik felismerte a lehetőségeket és a piac jelenlegi kiaknázatlanságát. Ebben a pillanatban nem sok cég kínál ilyen szolgáltatást, ráadásul aki igen, az is elég vegyes színvonalon (gondoljunk csak az Office Live-ra, vagy a Google Dokumentumokra. Fejlődnek, de hol vannak még egy telepített Office-tól). Tehát még jelentős potenciál rejlik ebben a piacban.

A vállalat hivatalosan a tegnapi napon jelentette be New York-ban belépését az üzletágba. Publikus számítási-felhőre alapuló szolgáltatásával elsősorban fejlesztőket, tanulókat és induló kis cégeket céloz meg. A Sun oldaláról le is tölthető egy Cloud Guide, amiben a cég részletesen kifejti, miért használjuk ezt a technológiát, hogyan használjuk ki, mi található egy felhőben, és bemutatja a Sun régi-új felhővel kapcsolatos technológiáit is. Ilyen például a virtualizáció vagy a moduláris rendszerek, amire nagyban támaszkodik a számítási felhő.

Ezzel a lépéssel jelentős előnyre tehet szert a konkurenseivel, például az Amazon-nal vagy Google-lel szemben a Sun. A tegnapi bejelentés egy gondosan előre kitervelt terv része, amit még tavaly nyáron indított el. A költségre rákérdezve a szóvivő azt is elárulta, hogy szolgáltatásonként kell majd fizetni a Sun-nak, de a pontos adatokat még nem közölte, azok a következő pár hónapban várhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward