Súlyos biztonsági rés az Internet Explorerben

A napokban feltárt súlyos biztonsági rés befoltozásáig érdemes kerülni az Internet Explorer használatát, ugyanis a probléma a dolgok jelenlegi állása szerint csak a Windows 8-ban helyet foglaló Internet Explorer 10-es kiadását nem érinti, az Internet Explorer 7-es, 8-as és 9-es változatait igen.

Súlyos biztonsági rés az Internet Explorerben

A napokban feltárt súlyos biztonsági rés befoltozásáig érdemes kerülni az Internet Explorer használatát, ugyanis a probléma a dolgok jelenlegi állása szerint csak a Windows 8-ban helyet foglaló Internet Explorer 10-es kiadását nem érinti, az Internet Explorer széles körben használt 7-es, 8-as és 9-es változatait igen.

A nulladik napi biztonsági rést egy luxemburgi biztonságtechnikai szakember vette észre a napokban, aki első körben nem is az Internet Explorer, hanem a Flash Player háza táján kezdett el vizsgálódni, ugyanis azt hitte, egy újabb Flash Player biztonsági réssel van dolga. Hála a Metaspoit szemfüles munkatársainak, hamar beigazolódott, hogy ezúttal nem a Flash Playerben, hanem az Internet Explorerben kell keresni a hibát.

A luxemburgi biztonságtechnikai szakember, Eric Romang egyébként azután figyelt fel a problémára, miután számítógépét megfertőzte a Poison Ivy névre hallgató malware, amely a támadók számára lehetőséget biztosít az adott számítógép tábolról történő irányítására, valamint a rajta tárolt különböző adatok ellopására is.

Hogy hogyan lehet „elkapni” a fertőzést? Sajnos nagyon egyszerűen. Elég csak egy fertőzött weboldalt meglátogatni, amelynek segítségével a háttérben észrevétlenül letöltődik a kártékony kód és meg is kezdi működését.

A Microsoft szerint az EMET (Enhanced Mitigation Experience Toolkit) segítségével javítható az Internet Explorer 7-es, 8-as és 9-es kiadásának biztonsági szintje, míg meg nem jelenik a biztonsági rést befoltozó frissítés. Persze fontos kiemelni, hogy az EMET nem kínál teljes körű védelmet és az átlagfelhasználók számára még csak nem is egyszerű a használata.

A biztonsági frissítés érkezéséig a legjobb megoldás, ha az Internet Explorer említett változatait nem használjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward