Stúdióminőséget nyújtó profi digitális mikrofon a Razer-től

A Razer Seirēn profi hangminőséget kínál és profi kiegészítők is vásárolhatóak hozzá, így új szintre emelhető a hangrögzítés, illetve a streamelés.

Stúdióminőséget nyújtó profi digitális mikrofon a Razer-től

A minőségi, kifejezetten játékosoknak szánt perifériáiról híres Razer most egy minőségi digitális mikrofonnal rukkolt elő, ami kiváló választás lehet profi gamer közvetítésekhez, illetve igényes narrációval ellátott videókhoz is.

A Razer Seirēn USB-s kapcsolaton keresztül oldja meg a kommunikációt, valamint a működéséhez szükséges áramot is USB-ről kapja. A profi mikrofonokra emlékeztető ház belsejében három darab egyedileg hangolt kondenzátor mikrofon lapul, amelyek egyenként 14 milliméteres átmérővel rendelkeznek. A Seirēn négyféle profilt kínál, amelyek különböző felhasználási módokhoz igazodnak. A kardioid profil streamekhez, podcastokhoz és hangalámondáshoz passzol, míg a sztereót vokálozásnál, illetve hangszerek alkalmazásakor érdemes használni.

Az omnidirectional mód konferenciabeszélhetéseknél és különböző események közvetítésénél jöhet jól, míg a bidirectional profil leginkább interjúknál, hangszerek hangjainak rögzítésénél, illetve vokális duetteknél alkalmazható. A profilok között egyszerűen, gyorsan lehet váltani, hála a dedikált vezérlőnek. A mikrofon frekvencia-átvitel tekintetében a 20Hz és 20 kHz közötti tartományt fedi le, mintavételezési rátája pedig 192 kHz-es, 24-bites bitmélység mellett. Az érzékenység 1 kHz-es frekvencián mérve 4,5 mV/Pa, a teljes harmonikus torzítás pedig ugyanilyen körülmények között 0,5%.

A Seirēn fedélzetén fejhallgató-erősítőt is találunk, így ellenőrizhető, hogy a mikrofon beállítása rendben van-e, a hangok valóban úgy kerülnek-e rögzítésre vagy továbbításra, ahogy kell. A fedélzeti fejhallgató-erősítő miatt a késleltetési idő gyakorlatilag nulla, azaz valós időben ellenőrizhető a hangzás. A fejhallgató-erősítő 130 mW-os teljesítményt kínál, az általa lefedett frekvenciatartomány pedig 15 Hz és 22 kHz között húzódik. Esetében a 0,0009%-os teljes harmonikus torzítás mellé 114 dB-es jel/zaj arány társul. A fejhallgató-erősítő 3,5 milliméteres jack audió kimenettel rendelkezik.

A Razer Seirēn mellé extraként rezgéscsillapított rögzítést biztosító kiegészítő is kapható, sőt, szűrőt is lehet hozzá vásárolni, amit a mikrofon elé illesztve tompíthatóak a beszéd, illetve felvétel közben jelentkező kellemetlen hanghatások (szibilancia, pattogás, stb...).

A Razer Seirēn 179,99 dollárba kerül, zajszűrővel együtt pedig 229,99 dollárért vásárolható meg.

A Razer az újdonság piacra dobásával egy időben Razer Sponsored Streamer Program névvel egy új kezdeményezést is elindított, amelynek keretén belül felkarolja a feltörekvő tartalomkészítőket, akik így könnyebben válhatnak profivá. A Razer három szintet különböztet meg, amelyekhez más és más szponzori segítség jár. Ezzel kapcsolatban itt találnak bővebb információt az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward