StreamBoost technológia a gyorsabb WiFi hálózatokért

A friss fejlesztés a Gigabites WiFi hálózatok minél optimálisabb működését próbálja garantálni.

StreamBoost technológia a gyorsabb WiFi hálózatokért

A Qualcomm leányvállalata, a Qualcomm Atheros egy új technológiával rukkolt elő, amely a StreamBoost nevet kapta. Az eljárás segítségével a 802.11ac támogatással ellátott, 1,3 Gbps-os adatátviteli sávszélesség mellett működő WiFi routerek, illetve hozzáférési pontok hatékonyan optimalizálhatják a vezeték nélküli hálózat forgalmát, ezáltal jobb hálózati sebesség, illetve jobb felhasználói élmény állhat rendelkezésre.

Manapság egy nagyobb háztartásban általában 7 eszköz kapcsolódik az internetre és ez a szám az elkövetkező öt év folyamán dinamikusan növekedni fog. Mivel a rendelkezésre álló sávszélesség véges, így az eszközök számának növekedésével túlságosan zsúfolttá válik az adott otthoni hálózat, ami több kellemetlenséggel is jár. Az internetes videók lejátszása akadozhat, játék közben komoly lagot tapasztalhatunk, sőt, a weboldalak böngészése sem lesz már zökkenőmentes, hála a "belassult" hálózatnak.

Az egyre növekvő sávszélesség-éhség csillapítására született meg a 802.11ac technológia, amit Gigabites WiFi néven is szokás emlegetni. Ezt a technológiát egészíti ki a Qualcomm Atheros StreamBoost eljárása, ami nem tesz mást, mint optimalizálja az otthoni hálózat forgalmát, így minden alkalmazás számára jut elegendő sávszélesség, ami észrevehető sebességjavulást eredményez. A StreamBoost eljárással felvértezett útválasztók, illetve hozzáférési pontok könnyedén menedzselhetővé teszik az otthoni hálózat forgalmát, így az egyes eszközök, illetve alkalmazások prioritás alapú sávszélesség-kiosztás alapján optimális sávszélesség-hozzáférés mellett üzemelhetnek.

Ez leegyszerűsítve annyit jelent, hogy egy viszonylag zsúfolt hálózaton is könnyedén rendet tehetünk, ebben pedig a könnyedén áttekinthető StreamBoost felhasználói kezelőfelület segít minket, amely valós időben tájékoztat az egyes eszközök, illetve alkalmazások sávszélesség-igényéről, pontosabban azok valós idejű sávszélesség-felhasználásáról.

A StreamBoost eljárást egy felhő alapú szolgáltatást is kiegészíti, ami az új alkalmazások és új eszközök azonosításában, illetve optimális menedzselésében segít. A technológia jóvoltából minden eddiginél könnyebben átlátható, mi zajlik az otthoni hálózaton, így a rendelkezésre álló sávszélesség menedzselése hatékonyabban és egyszerűbben megoldható.

A Qualcomm Atheros új eljárására alapozó 802.11ac támogatással ellátott routerek a CES alkalmával mutatkoznak be. Ilyen router a D-Link kínálatában már biztosan lesz, aki az Alienware-rel közösen tart majd bemutatót az új szolgáltatással felvértezett router képességeiről.

Az új technológiával ellátott útválasztók, illetve hozzáférési pontok az idei év tavaszán válnak majd elérhetővé kereskedelmi forgalomban Észak-Amerika, Európa és Ázsia területén.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward