Stratégiai megállapodást kötött a Samsung és a BlackBerry

A partnerkapcsolat a biztonsági megoldásoknak köszönhetően köttetett.

Stratégiai megállapodást kötött a Samsung és a BlackBerry

A Samsung és a BlackBerry szinte minden téren szöges ellentétei egymásnak. A dél-koreaiak az Androidot részesítik előnyben és toronymagasan piacvezető szerepet töltenek be, a BB pedig a saját operációs rendszerét fejlesztgeti, és napjainkban a siker nem igazán akarja őket megtalálni. De akkor mégis mi az, ami mindkét felet érdekelheti? Nos, a biztonság.

Az Android esetében a legtöbb vállalatnak akad valamilyen biztonsági rendszere, azonban ilyen tekintetben megkérdőjelezhetetlenül a Samsung jár az élen. A vállalat a Samsung KNOX rendszer keretében lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználó el tudja szeparálni egymástól a magánéletben és a munkahelyen használatos adatokat vagy alkalmazásokat. Ezen felül kínál az eszköztulajdonosok számára VPN keretrendszert, a SmartCardnak köszönhetően támogatja a kártyaleolvasókat, a KNOX Marketplace a vállalati kliensalkalmazásokat rendszerezi, a KNOX Customization SDK révén meg akár radikálisabban is átalakíthatók a különböző készülékek egy-egy célra. A BlackBerry a BES12-t fogja bedobni a "közösbe". A BlackBerry Enterprise Service mobilmenedzsment-rendszer legfrissebb kiadása jobb multiplatform támogatást, teljesen felhőalapú működést, rugalmasabb skálázhatóságot, és a céges alkalmazások egyszerűbb kezelését garantálja.

Az összeborulás eredményeként a felhasználók előre láthatólag a piac egyik, ha nem a legbiztonságosabb szolgáltatásegyüttesét fogják megkapni. A BES12 keresztplatformos EMM (Enterprise Mobility Management) egyesítve a Samsung KNOX 2.0-val várhatóan egyetlen biztonsági csomagot képezhet majd a Galaxy okostelefonok és táblagépek számára. Ennek a párosnak a szerelemgyermeke előreláthatólag lehetővé teheti, hogy minden téren teljesen el legyen szigetelve egymástól az összes személyes és privát dolog. Végeredményben még néhány androidspecifikus biztonsági hiányosság is meg lesz oldva. Az együttműködéssel mindketten nyernek, hiszen a Samsung egyeduralkodóvá válhat a vállalati szférában, a BlackBerry pedig egy nagyon komoly új pénzforráshoz jut üzleti körökben. És ki tudja, talán a jövőben még a BB is kaphat a Samsung szolgáltatásaiból, hogy még tovább tökéletesítse a sajátjait. A megállapodás aláírását követően a felek örömüknek adtak hangot.

A BlackBerry és a Samsung várhatóan jövőre fog előrukkolni a partnerkapcsolat eredményével. A megállapodás gyümölcsét minden bizonnyal rengeteg érdeklődő várja majd, hiszen annak ellenére, hogy a mezei felhasználók javának nincs szüksége ilyesmikre, a különböző vállalati vezetők, valamint a politikai szereplők számára talán az adatok, valamint a kommunikációs vonalak biztonsága a legfontosabb napjainkban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward