Stratégiai frissítés az Intel Moorefield platformjánál

Az új SoC segítségével jelenlegi androidos mobilpiaci helyzetén kíván javítani a gyártó. Az Atom Z3590 magasabb órajeleken ketyeg, de hasonlít elődjére.

Stratégiai frissítés az Intel Moorefield platformjánál

Az Intel egy új taggal bővítette tavaly februárban bemutatott Moorefield platformját, az újdonság pedig a korábbi csúcsmodell, az Atom Z3580-as központi egység fölé érkezik.

Az Atom Z3590-as processzor fedélzetén elődjéhez hasonlóan továbbra is négy darab Silvermont processzormag és egy PoverVR G6430-as integrált videó vezérlő érhető el. A processzormagok 2333 MHz helyett immár 2500 MHz-es maximális Turbo órajelen ketyeghetnek, az iGPU esetében pedig 533 MHz-ről 640 MHz-re ugrott a maximális órajel értéke. Ezek az órajel-emelések egészséges gyorsulást hozhatnak, ami jótékonyan hat az adott rendszer összteljesítményére.

A gyorsabb SoC egység 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótárral érkezik, funkcionalitás tekintetében pedig nem különbözik elődjétől: az SSE utasításkészleteket SSE4-ig bezárólag támogatja, de emellett AES, Intel 64, Execute Disable Bit, Smart Idle, SpeedStep és Virtualizációs támogatással is rendelkezik. Rendszermemóriából maximum 4 GB-nyi LPDDR3-1600 MHz-es chip alkalmazása támogatott. A beépített videóvezérlő egyszerre maximum két kijelzőt tud meghajtani, plusz még Wireless Display szolgáltatás is van a repertoárban. A termék fedélzetéről az USB 2.0-s és az USB 3.0-s vezérlő sem hiányzik.

A 22 nm-es gyártástechnológiával készülő chip segítségével androidos mobilpiaci pozícióján szeretne javítani az Intel. A gyorsabb SoC piacra dobása logikus lépésnek tűnik – a termék már több új okostelefonban is helyet kapott, amelyek az IFA 2015 keretén belül mutatkoztak be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward