Stratégiai együttműködést kötött a Kulcs-Soft és a Libra Szoftver

Stratégiai együttműködést kötött a Kulcs-Soft és a Libra Szoftver

Sok közös vonás van a hazai fejlesztésű szoftverek piacának két szereplője, a Kulcs-Soft és a Libra között: mindkettő története a 80-as évekre nyúlik vissza és az elmúlt bő két évtized során mindkét társaság rendszereit több tízezer felhasználó ismerhette meg. Eltérés viszont, hogy míg a Kulcs-Soft a dobozos szoftverek piacán tevékenykedett, addig a Libra a komplex, integrált rendszerek területére helyezte a hangsúlyt. "A két vállalat hasonló szoftvereket fejleszt, ugyanakkor az elmúlt húsz év során sosem kerültünk valós versenyhelyzetbe egymással, mert termékeink és célcsoportunk között nincs átfedés. Arra a közös felismerésre jutottunk a Librával, hogy értékesítésünk és marketingünk összehangolásával a teljes hazai piacot le tudjuk fedni az egyéni vállalkozóktól a több ezer fős nagyvállalatokig" - nyilatkozta Kulcsár Tibor, a Kulcs-Soft Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

"Régóta foglalkoztatott minket a gondolat, hogyan tudnánk még szélesebb kör számára elérhetővé tenni a Librát, hogyan tudnánk egy dobozos megoldással előrukkolni. Végül arra jutottunk, hogy sehogy sem tudjuk beilleszteni az üzleti modellünkbe, főleg úgy, hogy az általunk megcélzott ügyfélkör egyre inkább igényli a személyre szabott megoldásokat. Ezért állapodtunk meg a Kulcs-Softtal, hogy akinek a Libra túl nagy és bonyolult, azoknak a Kulcs-programokat ajánljuk, akik pedig felhasználóik közül "kinövik" a dobozos termékeket, és komplex, integrált rendszert keresnek, azoknak a Kulcs-Soft a Librát ajánlja" - jelentette ki Faur Kálmán, a Libra Szoftver Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az együttműködés az ügyfelek egyszerűsített programváltására is kitér, aminek értelmében a két cég maximálisan együttműködik az ügyféladatok egyik rendszerből a másikba történő átemelésében, így a rugalmas és zökkenőmentes ügyvitelirendszer-váltásban. Mindkét fél komoly lehetőségeket lát az együttműködésben, figyelembe véve, hogy az iparági felmérések - amit a két cég válság alatti töretlen fejlődése is alátámaszt - szerint az elmúlt másfél évben a magyar szoftverfejlesztő cégek teret tudtak nyerni a nemzetközi versenytársakkal szemben, ami költséghatékony megoldásaiknak és specializálódásuknak köszönhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward