Strapabíró, vízálló netbookot készítettek a svédek

Strapabíró, vízálló netbookot készítettek a svédek

Netbookokból már annyi van a piacon, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni és nem is tűnik úgy, hogy csökkenne a szegmens lendülete. Most is egy újabb netbook konfigurációról érkeztek hírek, ám ebben az esetben nem egy unalmas, közönséges megoldásról van szó, hanem egy olyan termékről, ami rendkívül strapabíró, gumírozott házban foglal helyet és emellett még por- és vízálló is.

A svéd Handheld Group által tervezett és készített különlegesség az Algiz XRW nevet kapta és ahogy a netbookok általában, úgy ez a készülék is 10,1 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaz. A kijelző a szokásos 1024 x 600 pixeles helyett már 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel és napsütésben is olvasható. A gép belsejében egy 2 GHz-es órajelen ketyegő Z550-es Atom processzor teljesít szolgálatot 2 GB-nyi rendszermemória társaságában, az adatok tárolásáról pedig egy 64 GB-os SSD meghajtó gondoskodik. A netbook háza megfelel az IP65-ös és a MIL-STD-810F szabványok követelményeinek, amelyek közül az IP65 a vízzel szembeni ellenállósággal, míg a másik szabvány a fizikai hatásokkal szembeni ellenállósággal kapcsolatos elvárásokat fogalmazza meg.

Az 1,5 Kg-os újdonság két USB 2.0-s porttal, beépített WiFi és Bluetooth adapterekkel, valamint beépített GPS vezérlővel érkezik, sőt, ezek mellett még egy beépített webkamerát is tartalmaz. A rendszerben elhelyezett akkumulátor egyetlen töltéssel 8 órás üzemidőt kínál a konfiguráció számára, ami nem hangzik rosszul. A hírek szerint az újdonság szállítása decemberben kezdődhet meg, az ajánlott végfelhasználói árat pedig egyelőre homály fedi.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward