Strapabíró táblagépet mutatott be a Samsung igazán zord körülényekhez

A Galaxy Tab Active3 akár 1,5 méteres esést is ki fog bírni, és toll is jár mellé, ami a használatot könnyítheti.

Strapabíró táblagépet mutatott be a Samsung igazán zord körülényekhez

A nagy gyártók közül nem sok van, aki strapabíró készülékeket mutat be időnként. A Samsungnak a Galaxy Tab Active szériája a munkások körében már nem ismeretlen, és most arról számolhatunk be, hogy elkészült ennek a legújabb generációja.

A Galaxy Tab Active3 táblagép 8 hüvelykes megjelenítőt kapott, ami PLS technológiás, és 1920 x 1200 képpontos a felbontása. Kiemelkedő fényerőre lesz képes a panel, ezáltal erős napsütésben is kiválóan lehet majd látni a képernyőjét. A kesztyűs használatra is fel van készítve a szerkezet, és ha túl vastag lenne a kesztyű, vagy finomabb műveleteket kell elvégezni, akkor pedig használatba lehet venni az S Pen ceruzát, amit a tokba lehet tárolni.

Az Android 10 operációs rendszerrel a fedélzetén futott be a Galaxy Tab Active3, és ezt a későbbiekben biztosan lehet frissíteni az Android 11-re – itt kifejezetten hosszú támogatásra lehet számítani, mert jellemzően üzleti vásárlókra számít a Samsung. Kiemelte a cég, hogy biztosított a Knox, ami vállalati környezetben jól szolgálhat. És megemlítette a Samsung egyebek mellett azt is, hogy támogatott a DeX, ami táblagépek esetén külső képernyő nélkül is használatba vehető már.

Galéria megnyitása

A szerkezet összesen kettő kamerával rendelkezik. Előre egy 5 megapixeles képalkotó figyel, amiről azt lehet még tudni, hogy Full HD minőségről gondoskodhat a videocsevegések alkalmával. A hátlapra egy 13 MPixeles szenzort használó főkamera került, és bár a hardvere többre lenne képes, itt is csak 1080p-s videók rögzítésére van lehetőség. A táblagépeket persze általában nem a kamerák miatt veszik az emberek, és jól látszik, hogy itt sem erre helyeződött a hangsúly, viszont legalább van LED-es villanó, ami jó hír, hiszen ezt is előszeretettel szokták elhagyni a gyártók.

Felsőkategóriás rendszerchip került a termékbe, csak éppenséggel nem friss. Az Exynos 9810 található a burkolat alatt, ami a Galaxy S9 keretében vált korábban ismerté. Valószínűleg a teljesítménnyel komoly problémája nem lesz a felhasználóknak, egy megbízható igásló lehet a Galaxy Tab Active3. A rendszer számára 4 GB-nyi memória biztosított a fedélzeten, és 64 vagy 128 GB tárhely áll majd a tulajdonosok rendelkezésére gyárilag, amit még bővíteni is lehet memóriakártya hozzáadásával.

Rendelkezik a táblagép Wi-Fi 6 lehetőséggel, ami kétsávos, van MIMO antenna (1024 QAM) és még Wi-Fi Direct szupport is. Van a szerkezetben NFC chip, GPS vevő, ami a GLONASS, a BeiDou és a Galileo műholdakra is képes támaszkodni, és Bluetooth 5 modul is része a masinának. Opcionálisan meg lehet majd vásárolni a tabletet 4G LTE hálózati modemmel szerelten is, ez igazán jól jöhet azok számára, akik sokat vannak úton, és közben szükségük van az internetelérésre.

Galéria megnyitása

A termék tervezése során a Samsung figyelembe vette a korábbi eszközöknél begyűjtött visszajelzéseket. Az újdonság kapott tokot, amivel 1,5 méteres magasságból is sértetlenül élheti túl az eséseket, de a speciális tok nélkül is túlélhet akár 1,2 méteres zuhanásokat is. Az IP68 minősítés meglétének köszönhetően a Tab Active3 erős esőzésben is gond nélkül használható, még akár víz alá is meríthető – 1 méteres mélységig 30 percet biztosan ki kell bírnia.

A géphez tartozó toll is IP 68-as, szóval azt sem kell jobban félteni. És még a legfrissebb, MIL-STD-810H katonai szabványoknak is megfelel az újdonság, szóval tényleg kiválóan bírja majd a gyűrődést bármilyen körülmények között legyen használatba véve.

Bár csak 8 colos a táblagép, 466/429 grammot nyom kiviteltől függően (Wi-Fi/LTE), és 213,8 x 126,8 x 9,9 milliméteres vonalakkal határolt. Bizony a nagyon masszív felépítésnek ilyenformán ára van. Kapott a tablet egy ujjlenyomat-olvasót, és beállítható arcelismerő is. Az előbbi szenzor az előlapon található gomb mögé lett elhelyezve. Van a szerkezeten C-típusú USB, ami a 3.1-es szabványnak felel meg, és egy POGO csatlakozási felületről is említést tesz a Samsung, ami dokkolásra, vagy kiegészítők hozzáadására szolgál.

A terméket egy 5050 milliamperórás kapacitású akkumulátora látja el energiával, ami nem különösebben erős, viszont jó hírként emelhet ki a neve mellett, hogy lehet cserélni egyszerűen. Tehát tartható mellé pótakku, nem jelent gondot, ha a gyári lemerül vagy tönkremegy. További érdekesség ezen a fronton, hogy van telepmentes használatot lehetővé tevő módja is, amikor külső energiaforrásról lehet működtetni például POGO csatlakozó felületen keresztül.

A Samsung Galaxy Tab Active3 árával kapcsolatban nincs információnk, és azt sem lehet tudni, hogy milyen ütemben fog elérhetővé válni. Előre láthatólag már októberben számítani lehet rá, és idővel talán a hazai boltokon is felbukkanhat.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap