Strapabíró merevlemezek a Toshibától

Strapabíró merevlemezek a Toshibától

A Toshiba műhelyében két új merevlemez készült el, amelyek 2,5 hüvelykes formátummal büszkélkednek és nem riadnak vissza az extrém körülmények közepette történő működéstől sem. A gyártó az új adattárolókat kifejezetten olyan felhasználási területekre szánja, ahol az egységeknek a nap 24 órájában, a hét minden napján kifogástalanul és megbízhatóan kell üzemelniük még akkor is, ha rezgéseknek, rendkívüli hidegnek vagy éppen magas hőmérsékletnek vannak kitéve.

Az egyik modell SATA csatolófelülettel érkezik és az MK1060GSCX nevet viseli, míg a másik változat a régebbi IDE-re alapoz és MK8050GACY névre hallgat. A SATA modell 100 GB-os, míg PATA foglalattal ellátott társa 80 GB-os adattároló kapacitással áll a felhasználók rendelkezésére. A két merevlemez gond nélkül képes helytállni a mínusz 15 Celsius fok és a plusz 70 Celsius fok közötti hőmérséklet tartományban.

A 80 GB-os változat ATA-7-es interfésszel érkezik (IDE 100 MB/s), egyetlen merevlemez korongja pedig 4200-as percenkénti fordulatszámmal pörög. Az újdonság 16 ms-os átlagos elérési idő mellett dolgozik. A SATA modell SATA 1,5 Gbps-os csatolófelületet kapott, elérési ideje pedig némileg alacsonyabb, mindössze 12 ms. Ez a változat szintén egyetlen merevlemez koronggal bír, amely 4200-as percenkénti fordulatszám mellett dolgozik. A két újdonság esetében közös, hogy mindkettő mérete 69,85 x 100 x 9,5 mm, súlyik pedig 96 gramm.

A Toshiba rendkívül strapabíró mobil merevlemezei főként ipari automatizáló rendszerekben, ATM-ekben, digitális megfigyelőrendszerekben és strapabíró házzal ellátott PC konfigurációkban kapnak majd helyet. Az újdonságok sorozatgyártása a következő hónap folyamán indulhat meg, árukkal kapcsolatban pedig egyelőre nem érkeztek hírek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward