Strapabíró kivitelű Nokia Lumia 620 érkezik

A Nokia középkategóriás masinájának a védelméről egy speciális hátlap gondoskodik majd.

Strapabíró kivitelű Nokia Lumia 620 érkezik

Az okostelefonok körében, a strapamobilok terén továbbra is igen szűkös a kínálat, de egyre több ilyen konstrukcióval állnak elő a gyártók. Ezúttal a Nokia dobott piacra egy megoldást, ami a hétköznapi környezeti behatásokkal szemben többnyire hatásos ellenállást fog tanúsítani – legalábbis a tervek szerint.

Mostanáig aki ilyen eszközt szeretett volna vásárolni, annak nem nagyon volt választása az operációs rendszereket tekintve, hiszen jóformán csak Androiddal karöltve érkeztek strapabírósággal tetszelgő gépezetek. Ennek azonban vége, hiszen immáron köreinkben üdvözölhetjük a Nokia Lumia 620 Protected Edition utótaggal fémjelzett variánsát, ami a Windows Phone 8 szerelmeseinek lehet ígéretes alternatíva. Érdekességképpen pedig még egy tényt érdemes kiemelni: 2009-ben a Nokia 3720 volt az utolsó telefonjuk, ami az IP minősítés megszerzését követően indult útnak, azóta nem készítettek strapatelefont.

A Protected Edition mindazonáltal inkább csak egy félmegoldást jelent, ugyanis lényegében egy speciális hátlappal érték el a jobb ellenállóságot, mely a különleges kialakításából adódóan jelenthet megfelelő védelmet. A Lumia 620 hátoldalát már eredetileg is rugalmasra tervezték, de olyan mértékű védelmet ez alapból nem jelentett, hogy meg lehessen felelni az IP előírásoknak. Az új terméknél már nincs ilyen probléma, a Protected Edition Lumia 620 IP54 minősítést szerzett. Ez azt jelenti, hogy veszélyes mennyiségű por semmilyen esetre sem férkőzhet be a házba, és akkor sem kell aggódnunk, ha elkap minket használat közben egy zivatar, ugyanis csak nagynyomású vízsugár által szivároghat bele nedvesség.

A Lumia 620 egyébként egy 3,8 hüvelykes, 480 x 800 képpontos felbontású, TFT megjelenítőt csomagol egy modern Qualcomm Snapdragon S4 Plus lapkakészlettel össze, így már alapból is kellemes konstrukciónak ígérkezik. Az 1 GHz-es órajelű, dupla Krait magos, Adreno 305 grafikus processzorral megtoldott SoC és az 512 MB-nyi rendszermemória a Microsoft rendszerét akadásoktól mentesen pörgeti. A LED villanós, f/2.4 apertúrás, 5 megapixeles főkamerával készített fényképeink a 8 GB-os tárhelyen, vagy az akár 64 GB kapacitású microSD kártyán kerülnek mentésre. Az üzemidőről meg egy eléggé szerény, 1300 mAh-s telep gondoskodik, ám az eredmény ilyen téren sem rossz, inkább átlagos.

A Nokia Lumia 620 Protected Edition amellett, hogy fontos tagja lesz a kínálatnak, várhatóan nem is lesz magas feláras. Ez az egyik legolcsóbb Windows Phone 8-at futtató masina, így sok érdeklődőre számíthatnak. Külföldön, online már feltűnt néhány helyen a gép, az ára 240 euró körül alakul ezekben a boltokban. Továbbá nagyon úgy fest, hogy egymagában is megvásárolható a védelemért felelős borítás - ezt nagyjából 25-30 euróért tehetjük magunkévá.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward