Stílusos újdonság: ASUS Eee PC 1002HA

Az ASUS Eee PC családja már számos tagból áll, ám a gyártó most egy újabb modellel bővítette a már amúgy sem kicsi kínálatot. Az Eee PC 1002HA típusjelzéssel ellátott készülékben a gyártó tulajdonképpen a kedvező árat és a stílusos megjelenést próbálja ötvözni, a képek és a specifikációk alapján úgy tűnik, hogy a célt sikerült is elérni.

Stílusos újdonság: ASUS Eee PC 1002HA

Az ASUS Eee PC családja már számos tagból áll, ám a gyártó most egy újabb modellel bővítette a már amúgy sem kicsi kínálatot. Az Eee PC 1002HA típusjelzéssel ellátott készülékben a gyártó tulajdonképpen a kedvező árat és a stílusos megjelenést próbálja ötvözni. A képek és a specifikációk alapján úgy tűnik, hogy a célt sikerült is elérni.

Az új Eee PC némi rokonságot mutat a 480 dolláros Eee PC 1000H modellel: mindkét termék Atom N270-es processzorral, 10 hüvelykes, 1024x600 pixeles natív felbontással üzemelő kijelzővel, 1 GB DDR2-es rendszermemóriával és 160 GB-os merevlemezzel érkezik. Közös tulajdonság továbbá a Bluetooth támogatás, a 802.11n WiFi adapter és a Windows XP Home Edition operációsrendszer is.

Az új modell régebbi rokonával ellentétben már alumínium csuklótámasszal és alumíniumból készült kijelző kerettel rendelkezik, a gyártó nagy hangsúlyt fektetett arra is, hogy az újdonság vékonyabb és könnyebb legyen, mint a régebbi modell. Az Eee PC 1000H modell 1,45 Kg-os súllyal bír, az új, Eee PC 1002HA változat ennél könnyebb, mindössze 1,18 Kg-ot nyom a mérlegen. Az új modell 2,76 cm-es vastagsággal bír, az előző verzió esetében 2,85-2,92 cm között helyezkedett el ez az érték. A gyártó az Eee PC 1002HA esetében könnyebb, kétcellás akkumulátort alkalmaz, amely 5 órás üzemidőt ígér a rendszer számára, ez 2,5 órával kevesebb, mint az Eee PC 1000H akkumulátorideje.

Az ASUS a Super Hybrid Engine névre hallgató megoldással is ellátta az új netbookot. A technológia jóvoltából a felhasználók a billentyűzet feletti gomb megnyomásával emelhetik vagy csökkenthetik a processzor órajelét. Ez a tulajdonság valamelyest hasonlít az MSI WIND tuning BIOS-ához.

Az ASUS állítása szerint az Eee PC 1002HA modell a mai naptól kezdve érhető el az Amerikai Egyesült Államok területén, a készülék ajánlott végfelhasználói ára 499 dollár. A termék európai megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward