Stílusos PC ház a Broadwell alapú Intel NUC platformhoz

A Cirrus7 legújabb számítógépháza a reddot díjas Nimbus koncepcióját viszi tovább, így sikere szinte borítékolható.

Stílusos PC ház a Broadwell alapú Intel NUC platformhoz

A Cirrus7 a korábban bemutatott Nimbus számítógépházzal nagyot alkotott: az Intel platformját célzó termék annyira jól sikerült, hogy tavaly reddot díjat is nyert. A szóban forgó számítógépház lézeres vágással kialakított alumíniumlapokból épül fel és tényleg egy felettébb igényes megoldás benyomását kelti.

A vállalat szakemberei a tavalyi sikeren felbuzdulva idén is előrukkoltak egy figyelemfelkeltő számítógépházzal, amely ezúttal a legfrissebb, Broadwell alapú Intel NUC platformot veszi célba. A nimbini névre hallgató apróság a fentebb említett Nimbushoz hasonló dizájnt alkalmaz, de kisebb annál. A hűtőbordát formáló alumínium lapok ezúttal sem csak a látványnak szólnak, hanem a funkcionalitásnak is, hiszen ezeken keresztül adják át az apró konfiguráció melegedő komponensei az általuk termelt hőt a környezetüknek.

A nimbini kétféle kivitelben lesz elérhető: egyrészt megvásárolhatjuk kész, hardvert is tartalmazó konfigurációként, másrészt készül belőle egy DIY KIT is, amelynek lényege, hogy a vásárló saját maga rakhatja össze a több, mint 90 alkatrészből álló kuckót. A komplett PC Windows vagy Ubuntu operációs rendszerrel érkezhet. Maga a számítógépház egyébként akár a 28 wattos TDP-vel rendelkező, Core i7-es sorozatú Core M processzorral szerelt Intel NUC platform hűtésével is nevetve megbirkózik.

A termék 150 x 150 milliméteres alapterülettel rendelkezik, magassága pedig 87 milliméter. A rendszer M.2-es és 2,5 hüvelykes adattárolóval egyaránt felvértezhető, de ha 2,5 hüvelykes meghajtóra nincs szükség, egyetlen alumíniumlapot kivehetünk a rendszerből, így kompaktabb lesz a számítógépház.

A Cirrus7 nimbini rövidesen előrendelhető lesz, szállítása pedig május közepén indulhat meg. Az egyelőre nem derült ki, pontosan mennyibe kerül majd az apróság – de az elkövetkező hetek folyamán erről a részletről is lehullhat a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward