Stílusos monitor az LG-től

Az új monitor képminőségére aligha lehet panasz, de ugyanez igaz a formavilágára is.

Stílusos monitor az LG-től

Az LG hamarosan bemutat egy új, 23,8 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel ellátott Cinema Screen sorozatú monitort, amely a 24MP76HM-S típusjelzést viseli. Az újdonság rendkívül elegáns kivitelben érkezik: felső és szélső kávája meglehetősen vékony, mindössze 5,6 milliméter széles, így szinte valóban keret nélkülinek tűnik a kijelző. Az alsó káva ezüst színben pompázik és remekül illik a dizájnos, áttetsző talphoz.

A monitor 23,8 hüvelykes kijelzője AH-IPS alapokon nyugszik, így remek képminőséget és széles, 178 fokos betekintési szögeket kínál. A LED-es háttérvilágítást alkalmazó monitor 1920 x 1080 pixeles natív felbontás, 250 cd/m2 fényerősség, 1000:1 kontrasztarány és 5 ezredmásodperces GTG válaszidő mellett üzemel. A 16:9-es képarányú LCD kijelző képponttávolsága 0,2745 mm.

Az elsőként Japánban megjelenő újdonság egy D-Sub és két HDMI videó bemenettel rendelkezik, valamint két, egyenként 5 wattos beépített hangszórót is kapott. Utóbbiakhoz 3,5 milliméteres jack audió bemenet is jár, sőt, a kínálatban még egy fejhallgató kimenet is jelen van.

Az igényes formavilággal rendelkező állvány csak a kijelző döntésére ad lehetőséget: előre 5 fokban, hátra pedig 20 fokban dönthetjük a 23,8 hüvelykes monitort. Fogyasztás tekintetében nem áll rosszul a termék, ugyanis normál módban 21 wattos átlagfogyasztás mellett üzemel, készenléti állapotban pedig 0,3 wattnál is kevesebbet fogyaszt. A külső tápadapterrel érkező újdonság állvánnyal együtt 544 milliméter széles, 181 milliméter mély és 429 milliméter magas, tömege pedig 4,3 kilogramm. A kijelző állvány nélkül 540 milliméter széles, 75 milliméter mély és 322 milliméter magas, tömege pedig mindössze 3,35 kilogramm. Utóbbi adat azért fontos, mert a termék a VESA 75-ös támogatás jóvoltából igény esetén akár falra, illetve konzolra is felszerelhető.

Az LG újdonsága energiatakarékos módot és csökkentett kékfény-kibocsátású módot egyaránt kínál – utóbbinak köszönhetően szemeink számára kevésbé fárasztó a hosszabb időn át tartó számítógépezés.

Az új monitor a hónap végén jelenik meg kereskedelmi forgalomban, méghozzá elsőként Japánban. A jelenlegi információk szerint nagyjából 27 800 japán jent kérnek majd el érte, ami napi árfolyamon 60 000 forint körüli összeget jelent. A kijelző már felkerült az LG magyar oldalára is, úgyhogy bővebb információk arrafelé találhatóak róla.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward