Statisztikák a teljes videó vezérlő piacról

A Jon Peddie Research elemzői ismét górcső alá helyezték a videó vezérlők piacát, így az alábbiakban kiderül, hogy a teljes piacon miként teljesített a három nagy gyártó: az Intel, az Nvidia és az AMD.

Statisztikák a teljes videó vezérlő piacról

A friss adatok alapján a videó vezérlők piacán - amelyben benne vannak a processzorba integrált videó vezérlők, a videokártyák és a videó vezérlővel ellátott lapkakészletek is - jelentős mértékben tudta növelni piaci részesedését az Intel. A nagy processzor- és lapkakészlet gyártó vállalat sikere mögött főként Sandy Bridge architektúra köré épülő asztali- és mobil processzorai, valamint Atom sorozatú asztali- és mobil processzorai állnak.

Az idei év első negyedévéhez képest a második negyedév folyamán az Intel 19,6%-kal növelte videó vezérlőt is tartalmazó termékeinek szállítási mutatóit, miközben az AMD és az Nvidia szállítási mutatói sorrendben 7,3%-kal, illetve 5,3%-kal mérséklődtek. Azt azért persze nem szabad elfelejteni, hogy az Intelnek lassan nincs olyan processzora, ami ne tartalmazna integrált grafikus magot.

Az elemzők ezzel együtt a teljes videó vezérlő piac második negyedéves teljesítményéről is elárultak néhány érdekes részletet. Az első negyedévhez képest a szállítási mutatók 6,3%-kal növekedtek, méghozzá úgy, hogy ezzel egy időben a PC piac csak 2,4%-os növekedést tudott felmutatni. Hogy mi lehet a várakozáson felüli növekedés mögött? Nos, a növekedés ütemét elnézve egyre nagyobb rá az esély, hogy megindult a raktárkészlet-felhalmozás, ami egy rövid időre akár az árak csökkenéséhez is vezethet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward