Stabil árak jellemzik a DRAM piacot

Az A-DATA első embere nemrégiben arra figyelmeztetett, hogy az idei év januárjában a piaci trendek alapján várhatóan felfelé indulnak majd a memóriaárak, és ez a drágulás várhatóan a végfelhasználói árakban is jelentkezni fog. A legfrissebb hírek szerint annak köszönhetően, hogy a DRAM gyártók csökkentették termelésüket, a tavalyi év decemberének második felében stabilak maradtak a memóriaárak – még a szezonálisan megszokott alacsony kereslet sem befolyásolta a DRAM árak alakulását.

Stabil árak jellemzik a DRAM piacot

Az A-DATA első embere nemrégiben arra figyelmeztetett, hogy az idei év januárjában a piaci trendek alapján várhatóan felfelé indulnak majd a memóriaárak, és ez a drágulás várhatóan a végfelhasználói árakban is jelentkezni fog. A legfrissebb hírek szerint viszont annak köszönhetően, hogy a DRAM gyártók csökkentették termelésüket, a tavalyi év decemberének második felében stabilak maradtak a memóriaárak – még a szezonálisan megszokott alacsony kereslet sem befolyásolta a DRAM árak alakulását.

A DRAM eXchange elemzői szerint a PC piac már gyenge kereslettel jellemezhető időszakba lépett – a megszokott gyakorlatnak megfelelően – így szerényen alakulnak a szállítási mutatók, de a szerződéses árak ennek ellenére sem változtak jelentősebb mértékben a december elején tapasztalható árakhoz képest – a DRAM piac jelenleg stagnál. A 4 GB-os DDR3-as memóriamodulok átlagosan 16,5 dollárért, míg 2 GB-os társaik átlagosan 9,25 dollárért találnak gazdára. Az átlagos, 2 Gb-es kapacitású DRAM chipek szerződéses ára továbbra is a 0,88 dolláros szinten helyezkedik el. Jelenleg nincs konkrét jel, illetve bizonyíték arra, hogy a vásárlói igények az idei év első negyedévében jelentősen növekednének, így az árak jelentős változására nem lehet számítani.

A kínai új év a januári forgalomra jelentősen rányomja majd a bélyegét, ugyanis emiatt sokkal kevesebb munkanap lesz ebben a hónapban, mint egy átlagos hónapban. Mivel a korábbi termeléscsökkentések hatásai fokozatosan jelentkeznek, valamint a HDD piacon tapasztalható hiány miatti aggodalom is kezd csendesedni, így jelenleg arra számítanak az elemzők, hogy a DRAM piacon a szerződéses árak  továbbra is stagnálni fognak – legalábbis a közeljövőben szinte biztosan ez lesz a helyzet. Ez pedig jó hír.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward