SSDNow V310: közel 1 TB-os SSD meghajtó a Kingston-tól

A Kinsgton legújabb SSD meghajtója 960 GB-os adattároló kapacitást kínál, és kétféle kiszerelésben lesz elérhető.

SSDNow V310: közel 1 TB-os SSD meghajtó a Kingston-tól

A Kingston egy új SSD meghajtót mutatott be, amely az SSDNow V300-as családot erősíti. Az SSDNow 310-es típusjelzés ezúttal nem egy családnevet, hanem csak egyetlen egy SSD meghajtót takar, amely közel 1 TB-nyi adattároló kapacitással áll a felhasználók rendelkezésére. Hogy később érkeznek-e további SSDNow 310-es sorozatú SSD meghajtók? Egyelőre rejtély, de valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt tippeljük: igen.

Sorozat ide vagy oda, az biztos, hogy az SSDNow310-es név jelenleg egyetlen 960 GB-os SSD meghajtót takar, ami Phison 3108-as SSD vezérlőre támaszkodik. A fedélzeten a jelenlegi információk szerint alighanem MLC típusú, azaz cellánként 2 bitnyi adatot tároló NAND Flash memóriachipek teljesítenek szolgálatot – azért a feltételes mód, mert a gyártó egyelőre nem rántotta le a leplet a NAND Flash memóriachipek típusáról. A Computex alkalmával az az információ keringett, hogy az SSDNow V310-es sorozat tagjai 128 Gb-es Micron MLC NAND Flash memóriachipeket alkalmaznak, amelyek 20 nm-es csíkszélességgel készülnek. A 2,5 hüvelykes formátumú, mindössze 7 milliméter magas házzal rendelkező SSD meghajtó SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, de jár hozzá egy adapter is, amellyel a termék a 9,5 milliméter magas adattárolókat fogadó rendszerekben is gond nélkül alkalmazható.

Az új adattároló tömöríthető adatokkal való munka során 450 MB/s-os olvasási- és írási sebesség elérésére képes, tömöríthetetlen adatokkal való munka alkalmával pedig 500 MB/s-os olvasási-, és 440 MB/s-os írási tempóra számíthatunk. Az IOMeter tesztek alapján a 4K-s véletlenszerű írási teljesítmény 40 000 IOPS-os, a véletlenszerű írási teljesítmény pedig 20 000 IOPS-os értéket képvisel. Az új SSD üresjáratban 0,08 wattot, olvasás közben maximum 1,16 wattot, írás közben pedig maximum 5,38 wattot fogyaszt. A meghajtó átlagos fogyasztása 1,28 watt.

A 92,5 grammos SSD meghajtó élettartama során 2728 TB-nyi írásmennyiséget visel el, ami napi szinten 2,56 meghajtó teleírást jelent. A 960 GB-os SSDNow 310-es SSD meghajtó a hazai sajtóközlemény szerint kétféle kiszerelésben lesz elérhető: megvásárolhatjuk önálló meghajtóként (SV310S37A/960G), illetve asztali PC-hez vagy noteszgéphez passzoló bővítőcsomag részeként is (SV310S3B7A/960G). Utóbbi az SSD meghajtón kívül tartalmaz egy 2,5 hüvelykes USB-s merevlemezházat, egy 3,5 hüvelykes beszerelő keretet (csavarokkal együtt), egy 2,5 milliméter vastag műanyag keretet, SATA adat és tápkábelt, illetve egy merevlemez-klónozó szoftvert, plusz egy DVD-t is, amin a telepítési folyamatokat megkönnyítő videók lapulnak.

Az SSDNow V310-es sorozat első, 960 GB-os tagja hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A három év garanciával érkező termék várható ajánlott végfelhasználói ára még nem derült ki, de ahogy megkapjuk a hiányzó információkat, frissítjük hírünket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward