SSD piac: a nagy halak ki akarják szorítani a kis halakat?

A DigiTimes legfrissebb információi szerint az SSD piacon a helyzet fokozódik: a nagyobb gyártók megpróbálják kiszorítani a piacról a kisebb, jelentéktelenek vélt szereplőket.

SSD piac: a nagy halak ki akarják szorítani a kis halakat?

A tajvani ipari forrásoktól származó értesülések meglehetősen érdekesek: az informátorok szerint az SSD piac legnagyobb szereplői árcsökkentésekkel próbálják ellehetetleníteni kisebb riválisaikat. A kisebb cégek rendszerint nem saját maguk gyártják az általuk forgalmazott SSD meghajtókat, hanem nagyobb gyártóktól szerzik be azokat, majd saját jelöléseikkel felvértezve értékesítik. Ezek a vállalatok pendrive-okat és memóriakártyákat is hasonló gyakorlattal árulnak. A vezető SSD gyártó cégek azon aggódnak, hogy ezek az „alsóbbrendűnek titulált” termékek szétzüllesztik a piaci fejlődést, így árcsökkentéssel kapcsolatos intézkedésekkel próbálják rákényszeríteni a kisebb gyártókat, hogy elhagyják a piacot.

Az informátorok szerint a fentebb említett nagy gyártók között a Crucial, a Kingston, az Intel és az OCZ egyaránt megtalálható. Arra nem tér ki a beszámoló, hogy mely kisvállalatokat próbálják a „nagy halak” kiszorítani a piacról, de sokat nem is kell keresgélnünk, ha ilyen céget akarunk találni – elég, ha a Patriotra, vagy éppen a Verbatim-ra gondolunk.

A versengés olykor kegyetlen tud lenni. Amennyiben a vállalatok közötti versengés eredményeként magasabb minőségű, alacsonyabb árú termékek kerülnek forgalomba, az a felhasználók számára jó hír. Az viszont kevésbé, ha a versengés következtében a kisebb szereplők kihullanak a piacról, majd a többiek szépen elkezdik felfelé tornázni az SSD-k árait.

Verseny ide vagy oda, a DigiTimes egy másik beszámolója szerint a szakadék a SATA 3 Gbps-os és SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel ellátott SSD meghajtók között idén csökken. Ezzel egy időben a kereskedelem fő áramában a 32 GB-os és 64 GB-os SSD meghajtók helyét átveszik majd a 128 GB-os és 256 GB-os modellek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward