SSD-meghajtók a Toshiba-tól

A Toshiba bejelentette SSD-meghajtóinak jövő évi felhozatalát.

SSD-meghajtók a Toshiba-tól

A Toshiba bejelentette SSD-meghajtóinak jövő évi felhozatalát.

Az SSD-meghajtók piaca jelenleg egyre jobban kezd felgyorsulni, egyre jobban bővül ez a szegmens. Nem csoda, hogy egyik gyártó sem szeretne kimaradni ebből a még felfedezetlen és nagy nyereséggel kecsegtető lehetőségből.

Az MLC (többszintű) NAND chipeket használó meghajtók 56 nanométeres gyártási technológiával készülnek és 100 MB/s olvasási, 40 MB/s írási sebességekkel rendelkeznek. Ezek azonban a többi gyártó ajánlataihoz képest elég karcsúak, a Samsung legújabb SSD-je 100 MB/s, a Mtron SSD-je pedig 90 MB/s írási sebességgel rendelkezik.

A Toshiba az új SATA II SSD meghajtókat 32, 64 és 128 GB-os kapacitásokban fogja piacra dobni 1,8 vagy 2,5 hüvelykes méretekben, és nagyjából egymillió órás működési idővel.

A cég a tárolóegységeket a januárban megrendezésre kerülő CES-en szeretné bemutatni, a gyártásra kész meghajtók meg valamikor 2008 első negyedévében lesznek elérhetőek. Azonban az első 128 GB-os példányok csak májusban fognak érkezni. Az árakról jelenleg nincs információnk, várhatóan a többszereplős piacon egyre alacsonyabb árakkal fogunk találkozni.

Az elkövetkező év az "SSD éve" lesz, ami egyre alacsonyabb árat és egyre fejlettebb technológiát fog eredményezni a vásárlóknak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward