SSD-k: Újra robbantott a Micron

Láttunk már a Microntól eddig is jobbnál-jobb dolgokat SSD-fronton, saját alkotásaikat és az Intellel közösen tervezetteket is, ám a legújabban bemutatott szépségük minden eddigit felülmúl a maga 1GB/s-es tempójával.

SSD-k: Újra robbantott a Micron

Láttunk már a Microntól eddig is jobbnál-jobb dolgokat SSD-fronton, saját alkotásaikat és az Intellel közösen tervezetteket is, ám a legújabban bemutatott szépségük minden eddigit felülmúlja a maga 1GB/s-es tempójával.

Részletesebben kifejtve, egy olyan tárhelyet alkottak, ami két SSD felhasználásval összesen 16 adatcsatornát nyit a flash memória számára, így valósítva meg az említett 1GB/s-es értéket, összesen mintegy 200.000 IOPS-el (másodpercenkénti ki- és bemeneti művelettel).

Ezzel a tempóval már a SATA II-es interfészek sem tudnak lépést tartani a maguk 300MB/s-es felső határukkal, így a Micron le is cserélte őket PCI Expressre. Ez az új csoda így tízszer gyorsabb a legsebesebb merevlemeznél (WD: VelociRaptor), és négyszer még a cég saját, hamarosan kiadandó C200-as meghajtójánál is.

Alkottak továbbá egy második variációt is, bár annál az SSD-k már külön kártyákra kerülnek, így "csak" 800MB/s-el tudnak dolgozni (160.000 IOPS).

Természetesen már ígérik is az egység "hamarosan" sorra kerülő szállítását, de pontos időpontot - vagy, ami még fontosabb lenne, árakat - nem közöltek.

                                          

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward