Shop menü

SPORTOLÓKNAK SZÁNT OKOSÓRÁVAL RUKKOLT ELŐ A POLAR

A Vantage V3 AMOLED kijelzőt használ, fejlett GPS dolgozik benne, jó partner lesz azoknak, akik komolyabban sportolnak, és már hazánkban is rendelhető.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Sportolóknak szánt okosórával rukkolt elő a Polar

A Polar mindig is a sportolók kiszolgálására fókuszált, a Garminhoz hasonló pályát járt be, és már egy ideje nagyon fontosnak tartja az okosórás fejlesztéseket is. A cég önállóan fejleszt, nem olcsók a termékei, de azt is látni kell, hogy ezekkel szemben nagyon komoly elvárásokat támasztanak a fejlesztés során.

Nagyon régóta fejleszt órákat a Polar, és a Vantage V3 az egyik legjobb látványról gondoskodó kijelzőt használja, amivel a cégnek valaha dolga volt. 462 PPI-s pixelsűrűséget nyújt a panel, 1,39 hüvelykes méretben vonultat fel magas felbontást. 35%-kal jobban látható lesz mint az elődben használt egység a nagyobb fényerőnek köszönhetően. Olyan erős a fénye, hogy már dedikált zseblámpa funkciót is kapott, gombnyomásra maximális fénnyel fog világítani fehér alapon.

Galéria megnyitása

A digitális számlap jól variálható, rengeteg apró widgetet lehet majd rajta megjeleníteni a különböző stílusú órák mellett. Lesz külön widget mindenféle funkciónak is, akár az elemlámpát is lehet majd ilyen módon kapcsolni. Természetesen az értesítéseket már rutinosan kezeli, a legtöbb okosóráktól alapvetően elvárható funkcióval rendelkezik. Már egy izmosabb hardver is került bele, hogy gyorsabb legyen, de erre még később visszatérünk.

Galéria megnyitása

A Vantage V3 a Polar legújabb bioszenzorát használja, az Elixir Biosensing technológia került az eszközbe, ez minden korábbinál több információt gyűjt a munkája során. A cég szerint egy evolúciós előrelépést jelent ez a maga nemében. Kiemelkedő pontossággal méri a pulzust minden körülmények között, és rendkívül hatékony is az érzékelő. Figyeli a véroxigénszintet is, továbbá méri a bőrfelület hőmérsékeltének változásait, és persze az EKG funkció is része már ennek a csomagnak.

Galéria megnyitása

A Polar Flow alkalmazásban kerül egyesítésre minden információ, és a szoftver képes még arra is, hogy a különböző mérési adatokat PDF formájában összefésülje és letölthetővé tegye. A felhasználó minden releváns adatot pillanatok alatt képes megosztani az orvosával. A Elixir rendszer mérései betegségek diagnosztizálásában is segíthet, de a sportolók a fejlődésükhöz is hasznos információkat szerezhetnek ettől.

Galéria megnyitása

Biztosított a sportmód, és ezeken felül edzésprogramokat is el lehet majd érni az okosórán. Több mint 150 különböző mozgásformát ismer majd az eszköz, és ezeknek egy részét magasabb szinten is képes lesz követni. Alváskövetés is van a Vantage V3-ban, és az alvási ciklusok elemzésére is többféle algoritmussal rendelkezik. Még arra is képes, hogy az alvási szokások és a napi mozgás alapján előre jelezze, mennyi lenne az ideális alvásmennyiség.

Galéria megnyitása

A Polar által alkalmazott hardveres alap már több mint kétszer gyorsabb lett, mint a Vantage V2-ben alkalmazott egység, bizonyos körülmények között 129%-kal nagyobb tempóval lehet itt számolni. A háttértár 32 GB-os méretet öltött, és ez egyebek mellett arra is alkalmas, hogy nagy mennyiségben tároljon offline zenehallgatásra dalokat a felhasználó. Hiszen zenelejátszó lehetőség is van a termékben.

Galéria megnyitása

Többfrekvenciás GPS található a Vantage V3-ban, támogatja a Galileót is egyebek mellett, és offline térképet is lehet rajta használni. Ez tényleg kirajzolja majd menet közben a felhasználó környezetét is domborzati adatokkal és minden egyéb szükséges információval. Meg lehet nyitni rajta előre tervezett túraútvonalakat is, így nem kell az embereknek attól tartani, hogy eltévednek.

Galéria megnyitása

Szíjjal együtt 57 grammot nyom az óra, anélkül pedig 39 gramm a tömege. A szíjat egy mozdulattal lehet cserélni, bármilyen mezei 22 mm széles szíj rámegy majd a Vantage V3-ra. Sajnos elég nagy az óra, 50,8 x 47 milliméteres a sok, és 14,5 mm vastag is ezeken felül, szóval ez még férfiaknak is tud kellemetlenül nagy lenni.

Galéria megnyitása

Ezüst színben fehér szíjon, teljesen fekete színben és ezüst-kék kombinációban lesz elérhető az újdonság. Alumínium a tokozása, a festés pedig speciális bevonattal van megoldva a fekete kivitelnél. Gorilla Glass az üveg a felületén, sajnos nem kapott zafír kristályüveget. Ami pedig a vízállóságot illeti, 50 méteres mélységig bírja majd papíron, de igazából a lényeg az, hogy úszni, strandolni bátran lehet vele, több vízi sportot is lehet rajta jegyezni.

Galéria megnyitása

Normál napi használatban elég lesz 8 naponta tölteni a készüléket. Ez átlagosnak nevezhető, de a GPS-es nyomkövetést sportmódban nagyon hatékonyan tudja megoldani. Rendszeres GPS adatok rögzítése és folyamatos pulzusmérés mellett is képes 53 órán keresztül üzemelni, ami egészen szép teljesítmény. A fejlesztők nagyobb akkut (488 mAh) tudtak hatékonyabb hardverrel társítani, ennek köszönhetően bírja majd ilyen jól. A töltője mágnesesen tapad a hátára.

Galéria megnyitása

A Polar Vantage V3 magyar nyelven is tud helyből, és megvásárolható lesz hazánkban is. Sőt mi több, a vállalat oldalán keresztül elő is rendelhető itthon. Az okosóra ajánlott fogyasztói ára 240 ezer forintban lett meghatározva, szóval nem egy olcsó sporttársról van szó. Egyébként az eurózónában 600 euróba kerül.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére