Sportolóknak szánt Bluetooth-os headset az LG-től

Az LG TONE Active vezeték nélkül is remek hangminőséggel fog szolgálni, és mindenféle testedzés mellett kényelmes lesz viselni.

Sportolóknak szánt Bluetooth-os headset az LG-től

Azok, akik nyakba akasztható Bluetooth-os headsetet szeretnének a közeljövőben vásárolni, mostanában már a második újdonsággal ismerkedhetnek meg. Az Samsung a hónap elején mutatta be a Level U névre hallgató kiegészítőjét, az LG pedig most húzta elő a kalapból a TONE Active-ot.

Az LG TONE széria már meglehetősen komoly múltra tekinthet vissza. Az első TONE vezeték nélküli fejhallgató még 2010 októberében jelent meg, és mostanra már 10 milliós forgalmat tudhat maga mögött a termékcsalád. Nem meglepő tehát, hogy az LG újdonságának kialakításán érződik a rutin. Legutóbb egy elegáns modellt, a TONE INFINIMet üdvözölhettük köreinkben, ami már szintén egy idei megoldás, és néhány hete Magyarországon is megvásárolható. Az Infinim a HBS-900 típusjelölést viseli, az újdonság pedig a HBS-850 azonosítóval lett ellátva, ami rögtön elárulja, hogy ez egy lépcsőfokkal a testvére alá fog besorolni a ranglétrán. Az LG TONE Active-ot kifejezetten sportolók számára fejlesztette a dél-koreai gárda. Futók, biciklisek és egyéb edzésformákat űzők, valamint túrázók egyaránt tökéletes társra lelhetnek benne. A tervezés során ezt szem előtt tartva olyan anyagokból építették fel a készüléket a szakemberek, amelyek maximálisan a kényelmet hivatottak kiszolgálni. És a strapabíróságra is külön gondot fordítottak, ennek megfelelően például nem tehet benne kárt a bőrfelületre kiülő izzadság – a sajtóközlemény szerint IPx3 védettséget élvez a szerkezet.

A TONE Active sztereó hangzást biztosít, és az LG elmondása alapján prémium hangminőségről beszélhetünk. Robosztus mélyhangok, ropogós középső tartomány, és szinte torzításmentes felső frekvenciasáv fogja jellemezni. Az eszköz négyrétegű hangszóró technológiát alkalmaz (Quad-Layer Speaker Technology™), azért pedig egy digitális MEMS mikrofon felel, hogy tiszta és kiváló legyen a beszédhang. Az LG Tone & Talk applikáció telepítése után arra is képes lesz a telefonunk, hogy felolvassa a beérkezett üzeneteket. A headset különlegessége, hogy egyszerre két „kiszolgálóhoz” is kapcsolódhat, így akár a felhasználó okostelefonjához és táblagépéhez is társítható egyidejűleg. Ahogy arról már szó esett, a TONE Active kifejezetten kényelmes viseletnek ígérkezik, és ez még nem minden. A fülhallgatók úgy lettek beépítve a szárba, hogy a kábeleiket „automata” adagolja, és egyszerre csak annyit kell kihúznia a felhasználónak, amennyi éppen szükséges, amikor pedig nem használja, az egészet felcsévéli a kütyü, így nem okoznak kellemetlenséget akkor sem, mikor éppen csak pihen a nyakon. A kezelőszervek a szárak oldalaira kerültek.

Az nem derült ki, hogy mekkora kapacitású telep szolgálja ki a headsetet, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy meddig fogja bírni egy feltöltéssel. A gyártó által közölt adatok alapján 13 órán át lehet majd telefonálni vele megállás nélkül, zenehallgatáskor pedig 9,5 órás produkcióra lehet tőle számítani. Rendkívül fejlett kapcsolati képességek birtokában van a TONE Active, Bluetooth 4.1 modul került a fedélzetére, ami támogatja az A2DP, az AVRCP, a HFP és a HSP profilokat, valamint az aptX technológiát is. Ez utóbbival már kifejezetten jó hangminőséget lehet elérni annak ellenére, hogy csak egy vezeték nélküli eszközről van szó. A kompatibilitással itt biztosan nem lesz probléma, szinte bármilyen okostelefonra – illetve akár táblagépre – rá lehet hangolni, és nem jelent neki problémát az sem, ha az adott masina nem támogatja az aptX Bluetooth kiterjesztést.

Az LG TONE Active (HBS-850) napokon belül kereskedelmi forgalomba kerül az Egyesült Államokban az AT&T szolgáltató kínálatában. A készülék bizony eléggé borsos áron lesz megvásárolható, nem kevesebb mint 130 dollárt kell érte leszurkolni, ami csaknem a kétszerese a Samsung Level U árcéduláján szereplő összegnek (70 dollár). Az eszköz egyelőre csak fekete-narancssárga kivitelben bukkant fel, de vélhetően más színkombinációkkal is elérhető lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward