Sportolókat célozza a LEVEL Active fülhallgató

A Samsung új terméke kifejezetten az aktív életvitelt folytató vásárlókat szeretné elcsábítani.

Sportolókat célozza a LEVEL Active fülhallgató

A Samsung LEVEL termékcsalád egyre több különböző fej- és fülhallgatót sorakoztat fel. A sor most ismét tovább bővült egy olyan taggal, amit a vállalat kifejezetten a sportolók igényeit figyelembe véve alakított és fejlesztett ki.

A LEVEL Active már a nevével is azonnal arra utal, hogy itt bizony nem az otthonülők lesznek a célkeresztben, hanem azok, akiknél nem telhet el nap egy kis sportolás nélkül, legyen szó futásról, biciklizésről, vagy akár csak egy kis konditermi kitérőről. Mindenekelőtt azt kell tisztáznunk, hogy a LEVEL Active egy fülhallgató lett, szóval a fülbe passzol majd, illetve egészen pontosan a viselője hallójáratát tölti ki. A tervezés során éppen ezért az elsődleges szempontot az jelentette, hogy az eszköznek minden testhelyzetben a helyén kell maradnia, ezért kapott egy pántot, ami tökéletesen illeszkedik majd a fülkagyló mögé, és – remélhetőleg – gondoskodni fog a megfelelő rögzítésről. Bluetooth-os megoldásról beszélhetünk, de nagyon kompakt az egész, máskülönben futás közben rendkívül kellemetlen lenne viselni. Itt nincs nagy nyakszirtre ülő rész, mint a legtöbb hasonló kiegészítőnél, szinte csak annyi kábel van a füles jobb és bal része között, ami az összeköttetést biztosítja. Azért csak „szinte”, mert a kábelen kapott helyet az apró távirányító is.

A Samsung egy kifejezetten könnyed konstrukciót álmodott meg, és a LEVEL Active maradéktalanul megfelel ennek. Ráadásul olyan anyagokból készítette el a vállalat az eszközt, hogy az véletlenül se legyen kellemetlen vagy irritáló a bőr számára; jobbára puhatapintású szilikonból épül fel a LEVEL Active. Ahogy azt már fentebb említettük, a hallójáratba illeszkedik a fülhallgató, éppen ezért három különböző méretű harang jár hozzá, amik szintén szilikonból vannak. A beüzemelés egy hosszú gombnyomással indul, a társítást követően a felhasználó a LEVEL Active távkapcsolójával tudja majd indítani vagy szüneteltetni a zenét, lehet vele ugrálni a számok között és a hangerő is szabályozható róla. Továbbá van az eszközön egy Active gomb, amit megnyomva indítani lehet az edzés monitorozását – megvan benne minden szenzor, amit egy egyszerűbb fitneszkarperec is tartalmaz. A mérési adatok az S Health alkalmazással lesznek szinkronizálva, de valószínűleg más hasonló lehetőséget nyújtó appokat is támogatni fog. Az okostelefonon a legfrissebb Samsung LEVEL applikációnak kell telepítve lennie, csak ekkor működik majd megfelelően a LEVEL Active. A program használatával lehet majd szabályozni az értesítéseket, és ez digitálisan elérhetővé teszi a kezelési útmutatót is.

Az aktív életvitel elkerülhetetlenül izzadással, és néha napján akár egy kiadós megázás is becsúszhat például egy nyári zápor formájában. Jól tudta ezt a Samsung is, éppen ezért cseppálló burkolattal látta el a LEVEL Active-ot, a belsejét pedig egy P2i nanotechnológiás védőbevonattal spékelte meg, hogy akkor se legyen gond, ha némi nedvesség mégis átjut a szigetelésen. Mivel vezeték nélküli headsetről van szó, így az üzemidőre is ki kell térnünk. Mivel egy rettentő kompakt megoldásról beszélhetünk, és az egész nagyon könnyed is, így várható volt, hogy a futási teljesítmény tekintetében nem lesz a toppon a LEVEL Active; aggodalomra viszont igazából nincs komolyabb ok, ugyanis 5,5 órányi zenehallgatást a Samsung elmondása szerint így is bírni fog a sportolóknak szánt újdonság. Ez valóban elmarad attól, mint amit a legtöbb hasonló eszköz fel tud mutatni, de amennyiben tényleg csak az edzés erejéig viseli a tulajdonosa, akkor azért bőven elegendő lehet az az idő is. A szerkezet többféle színben kelleti magát, a kínálatban a fekete és a fehér mellett szerepel a kék és a lila opció is.

A Samsung LEVEL Acitive kereken 100 dolláros ajánlott fogyasztói ár kíséretében érkezik, ami bizony nem egy szerény összeg érte. A vásárlóknak nem kell rá várnia, legalábbis az Egyesült Államokban, Kínában, Törökországban, Dél-Koreában és Kínában, ezeken a területeken ugyanis kezdetét vette a forgalmazása. A vállalat hamarosan újabb területeken is bevetésre küldi az eszközt, és remélhetőleg legközelebb már Magyarország is érintett lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward