Sound BlasterX termékek, kifejezetten játékosoknak

Külső hangkártyáért, valamint fül- és fejhallgatókért erre tessék.

Sound BlasterX termékek, kifejezetten játékosoknak

A Creativetól nem sűrűn kapunk mostanában bejelentéseket, de a Gamescomra még a szingapúri csapat is készült, ráadásul egy teljesen új gamer szériával, ami a Sound BlasterX nevet kapta. Első körben négy terméket köszönthetünk a családban: egy külső hangkártyát, egy fülhallgatót és két headsetet. Haladjunk szép sorban.

A külső hangkártya a G5 névre hallgat, és le sem tagadhatná, hogy a régebbi E5-öt vették alapul a tervezésénél. Az USB-s hangkártyát alapvetően fülesek meghajtására tervezték, dedikált erősítőt is kapott hozzájuk, aminek 2,2 ohm a kimeneti ellenállása. A szerkezet lelke egy SB-Axx1 többmagos processzor, ami képes a sztereo bemenetet is felkonvertálni, de fogadhat 7.1-es hanganyagot is, amit úgy alakít át, hogy még egy sztereo fülessel is kapjunk valamennyi térhangzást. Két fülest is csatlakoztathatunk egyszerre a G5-re, van egy mikrofon bemenete, extra USB csatlakozója (billentyűzetnek vagy egérnek például, ha egy notebookon kevés lenne az USB port), valamint dedikált gombjai az extra funkciók vezérlésére. Sajnos a sajtóközlemény egyelőre elég szűkszavú, tehát nem tudjuk minden titkát a G5-nek, de azt azért még igen, hogy a DAC egysége 120db-es, és mint a képen is látható, világít mindene mert… egy gamer terméknél ez már elvárás valószínűleg. Ezen felül a Creative azt is elárulta, hogy novemberben számíthatunk a G5-re, méghozzá 150 dolláros áron.

A P5 már egy igazi különlegességnek ígérkezik a leírása alapján. A fülhallgatóban 7mm-es FullSpectrum meghajtók vannak, amik mély, tiszta basszusokat és ragyogó magas hangokat ígérnek. A külvilág zajainak a kint tartásáról a szilikon harangok gondoskodnak (a sajtóközlemény szerint az átlagnál jobban), amikből három méretű jár a P5-höz, hogy mindenki megtalálja a számára kényelmes változatot. A membránt titánium borítás védi, a kábelen pedig mikrofon és vezérlőgombok is vannak hívásfogadáshoz és zenelejátszáshoz. A csomag része egy hordtáska is, valamint a BlasterX Audio Engine Lite szoftver PC-hez, amivel különböző audió profilokat állíthatunk be a játékainkhoz. Az FPS profil például a virtuális térhangzásra koncentrál, a Driving a részletek kiemelésére, mint például a gumik zajai, és így tovább. A Sound BlasterX P5 október végén bukkanhat fel kereskedelmi forgalomban, és 70 dollárba fog kerülni, ami nem kevés egy fülhallgatóért, de ha tényleg azt a prémium minőséget nyújtja majd, amit a Creative ígér, akkor valószínűleg megtalálja majd a célközönségét.

A végére maradt a két headset, a H5 és a H7, amik ugyanazokra az alapokra építkeznek. A kialakításuknál a Creative profi játékosok segítségét vette igénybe, a végeredmény pedig egy strapabíró, ám mégis könnyű, kényelmes füles lett. A fejpánt elkészítéséhez alumíniumot és megerősített acélt használtak, a fülpárnák és borításuk pedig cserélhető. A tökéletes hangminőségről két 50mm-es FullSpectrum meghajtó gondoskodik, a kommunikációért pedig egy zajszűrős mikrofon felel, ami (bár a képen nem látszik) le is csatolható, ha épp nincs rá szükség. Amiért nagy piros pont járt még, az a csavarodásmentes, cserélhető, oxigénmentes réz kábel. Ha csak a vasat nézzük, a H5 és H7 között mindössze két eltérés van: utóbbi kap egy USB-s hangkártyát is, valamint az X logója világít is, méghozzá úgy, ahogy mi szeretnénk (folyamatosan, pulzálva, stb.).

Mivel már a P5 is kapott extra szoftvert, így talán nem meglepő, hogy a H szériánál sem kell lemondanunk az extra törődésről. A H7 mellé a BlasterX Acoustic Engine jár, míg a H5-höz ennek a némileg karcsúsított (Lite) változata. Utóbbi a bejelentés alapján körülbelül ugyanarra képes, mint a P5 mellé rakott szoftver, az előbbi pedig mindenféle trükkre képes az USB-s hangkártyával. A H7 egyébként természetesen leválasztható az USB-s részről, tehát pillanatok alatt rádugható okostelefonra, táblára, vagy konzolra is (ha van a kontrolleren jack csatlakozó). A H5 még szeptember vége felé megjelenhet 130 dolláros áron, míg a H7 csak valamikor novemberben bukkanhat fel. Az USB-s hangkártyának, a világításnak és a jobb szoftvernek 30 dolláros felára lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward