Sorozatgyártásban a 16 nm-es NAND Flash memóriachipek

Az SK Hynix már megkezdte a 64 Gb-es, 16 nm-es csíkszélességet alkalmazó NAND Flash memóriachipek sorozatgyártását és a 128 Gb-es példányok tömegtermelése is rövidesen beindulhat.

Sorozatgyártásban a 16 nm-es NAND Flash memóriachipek

Az SK Hynix illetékesei bejelentették, hogy megindult a 16 nm-es csíkszélességgel készülő, 64 Gb-es adattároló kapacitással rendelkező MLC NAND Flash memóriachipek második generációjának sorozatgyártása, amelyek a jelenleg elérhető legmodernebb gyártástechnológiát alkalmazzák.

A vállalat az új chip első, ugyancsak 16 nm-es csíkszélességgel készülő változatának sorozatgyártását idén júniusban kezdte meg, az elmúlt időszakban pedig az újdonság második változatának tömegtermelése is beindult. Utóbbi, azaz a második kiadás kisebb lapkamérete miatt költséghatékonyabb megoldás, ami nagymértékben hozzájárulhat az SK Hynix pozíciójának erősítéséhez.

Ezzel egy időben a vállalat egy 128 Gb-es, azaz 16 GB-nyi adattároló kapacitást biztosító MLC NAND Flash memóriachipet is készített. Az újdonság a 16 nm-es csíkszélességet alkalmazó 64 Gb-es MLC NAND Flash memóriachip tulajdonságait és strapabíróságát örökölte. A termék azért bír nagy jelentőséggel, mert jelenleg a lehető legnagyobb adatsűrűségű MLC alapú egychipes megoldásnak minősül. A 16 nm-es csíkszélességet alkalmazó 128 Gb-es MLC NAND Flash memóriachip sorozatgyártását a következő év folyamán indíthatják be.

A csíkszélesség-váltás kapcsán az SK Hynix mérnökei egy kreatív technológiát is bevetettek, ami segít a cellák közötti interferencia kiküszöbölésében. A csíkszélesség csökkentésével ez a probléma egyre gyakoribbá válik, így mindenképpen megoldást kellett rá találni, a megoldás pedig nem más, mint az Air-Gap technológia. Az eljárás lényege, hogy az áramkörök között szigetelőanyagok helyett vákuumlukakat tartalmazó "szigetelőpajzs" húzódik, ami hatékonyan megakadályozza a cellák közötti interferencia létrejöttét.

Az SK Hynix fejlesztőmérnökei az eredmények alapján egyáltalán nem tétlenkednek és a vállalat beszámolója szerint a munka ezután is gőzerővel folytatódik tovább. A következő cél most a TLC típusú NAND Flash memóriachipek és a 3D NAND Flash memóriachipek fejlesztésének felgyorsítása.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward