Sony Vaio P közelről

Remekbeszabottra sikeredett a Sony Vaio P-je, amint az a CES alkalmával kiderült. Röviden, szinte minden úgy jó rajta, ahogy van, a képernyőtől a gurigán át a billentyűzetig és az instant-OS-ig.

Sony Vaio P közelről

Remekbeszabottra sikeredett a Sony Vaio P-je, amint az a CES alkalmával kiderült. Röviden, szinte minden úgy jó rajta, ahogy van, a képernyőtől a billentyűzeten át az instant-OS-ig.

Részletesebben kifejtve pedig ez annyit tesz, hogy a trackball például épp annyira tapadós, amennyi ahhoz kell, hogy ne csússzon le róla az ember ujja a billentyűzetre. Alapból ugyan kicsit túlérzékeny, de ezen lehet állítani, így ezzel sincs gond - csupán azzal, hogy az "egérgombokat" kicsit túlságosan is könnyű eltéveszteni.

A billentyűzet - kissé talán meglepő módon - épp megfelelő méretű. Túl kicsi csak azoknak lehet, akiknek tényleg nagyon vastag ujjaik vannak, de a többségnek valószínűleg nem lesz vele gondja; egy-két perc alatt meg is lehet szokni. Persze nem lesz annyira kényelmes rajta a gépelés, mint egy teljes méretű klaviatúrán, de ideig-óráig megteszi. Hogy hosszabb távon mennyire válik be, az még kérdéses, de ha az ember nem akarja órákon át püfölni, akkor nem lehet vele gond.

Ami a külalakot, méretet és formát illeti, nos, a képek eléggé magukért beszélnek. Az egyetlen, amit érdekességként érdemes szóvá tenni, az az, hogy a Sony-s fiúk szerint ez nem egy netbook, lévén méreténél fogva az ember egyszerűen zsebre is vághatja és meg is feledkezhet róla, ami pedig valóban nem mondható el a netbookokról. De ugyanakkor nem is UMPC... viszont hogy akkor mi, azt még nem tudni. Reméljük, idővel ez is kiderül.

Az instant-OS nagyjából olyan, mint az összes többi hasonló: média- és internet-hozzáférést ad azonnali hatállyal, de ezt is kellő stílussal sikerült kivitelezniük (volt hova nyúlniuk, a menü olyan mint a PS3 XMB-je).

Hardver tekintetében is egészen kellemesnek mondható ebben a kategóriában: 1,33GHz-s, Z-sorozatú Atom, 2GB RAM (tehát még a rájuk rakott Vista Home Basic is el tud döcögni), a képernyő pedig hihetetlenül részletgazdag a maga 1600 x 768-as felbontásával (és mindez 8 hüvelykbe zsúfolva, úgyhogy az ikon méreteket lehet maximumra venni), 3G (és elvileg GSM is, bár arról nem sok szó esett), háttértár pedig 60-tól 128GB-ig terjed, természetesen SSD-ben. A csekélyebb tárhelyű változat $900, míg a valamivel jelentősebb már $1500.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward