Sony partner lett a MediaTek

A Sony a jelek szerint olyan okostelefonon dolgozik, ami a középkategóriába hozna el egy óriás kijelzőt.

Sony partner lett a MediaTek

A Sonynál egyáltalán nem számít meglepetésnek az, hogy kisebb vállalatok termékeit próbálják felkarolni. Elég csak arra gondolni, hogy például az ST-Ericssonnak is meglehetősen jól jött a japán gyártó támogatása, mikor a NovaThor 8-as széria befutott. (Ez a példa mondjuk nem biztos, hogy a legjobb azt figyelembe véve, hogy az STE nemrégiben lehúzta a rolót, de az innováció hiánya ezzel jár.)

A gyártói forrásokból származó információk szerint az első MediaTek lapkával ellátott okostelefonnak az előlapját egy kereken 5 hüvelykes megjelenítő fogja kitölteni. Sajnos egyelőre az információk hiányában csak annyi biztos, hogy a rejtélyes eszközben az MT6589 chipet fogják bevetni. Ez a lapka olyan Cortex-A7 magokból tartalmaz négyet, amik 1-1,2 GHz-es órajelen dolgozhatnak, a grafikus processzor szerepében pedig egyetlen (MP1) PowerVR SGX544 tetszeleg. Ez támogatja akár a FullHD felbontású kijelzők alkalmazását is, de valószínűleg itt egy visszafogottabb és költséghatékonyabb megoldás kaphat helyet, nem a zászlóshajó, Xpieria Z-nél látott kivitel.

A MediaTek a mostani kapcsolattal előrébb léphet a kínai gyártók között, ahol előttük a RockChip és az AllWinner vezeti a piacot. Ha megfelelően népszerűek lesznek a Sony újdonságai, a cég megelőzheti a RockChipet a kínai "belsős" ranglistán, valamint más készülékgyártók érdeklődését is felkelthetik az olcsó, de megbízható chipek. A hosszabb távú tervekbe egyelőre kár belemenni (a fent leírt STE esete miatt), de megfelelő fejlesztésekkel szép jövő elé nézhet a bimbózó együttműködés.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward