Sony: Megkezdődött az Android 6.0 nyílt tesztelése

A japánok tízezer ember bevonásával tesztelik a Marshmallow-t, és már az is kiderült, mely mobilokra lesz elérhető.

Sony: Megkezdődött az Android 6.0 nyílt tesztelése

Több gyártónál is szó esett már az Android 6.0 frissítésről, és most a Sony esetében is rendkívül fontos, friss információkkal gazdagodtunk. Kiderült, hogy mely Xperia modellek kaphatják meg az új Android variánst, sőt mi több, megtudtuk, hogy a Sony nagyszabású Marshmallow-tesztelésbe kezdett.

A japán gyártó meglehetősen sok, szám szerint 14 okostelefonjára, illetve táblagépére kívánja rászabni az Android 6.0-t, de így is lesznek olyan eszközök, amelyek úgymond kiestek a „bizalom köréből”. Az alábbi felsorolást kizárólag 2014-ben vagy már idén megjelent mobilok és tabletek alkotják. Ahogy az látható lesz, a listán különösen nagy hangsúlyt kaptak a felsőkategóriás modellek, amik egykor, vagy éppen jelenleg a zászlóshajó szerepét töltik be, de azért akadnak szerényebb, középkategóriás megoldások is. Íme, a szerencsés érintettek maradéktalan névsora:

● Xperia Z5 Premium

● Xperia Z5

● Xperia Z5 Compact

● Xperia Z4 Tablet

● Xperia Z3 Tablet Compact

● Xperia Z3+

● Xperia Z3

● Xperia Z3 Compact

● Xperia Z2 Tablet

● Xperia Z2

● Xperia M5

● Xperia M4 Aqua

● Xperia C5 Ultra

● Xperia C4

A Marshmallow révén ezek a készülékek a jövőben biztonságosabbá válhatnak, hiszen a tulajdonosuk nagyobb beleszólással rendelkezik majd abba, hogy milyen adatokhoz férhetnek hozzá a telepített alkalmazások. Jelentős javulást tapasztalhatnak a felhasználók az üzemidőt figyelembe véve is az olyan újításoknak hála, mint a Doze vagy az App Standby. Az egyéb változások mellett pedig még a Sony is hozzáadhat plusz értékeket, valamint eszközspecifikus optimalizálásokat az Android 6.0-hoz. Szomorkodásra azoknak lehet oka, akik az Xperia Z1 széria valamely tagjával rendelkeznek, az ugyanis az Xperia Z2-től alig elmaradó hardvert vonultat fel, de mégsem élvez már támogatást.

Azt egyelőre nem hozta nyilvánosságra a Sony, hogy mikor futhatnak be az első kész frissítések, de a vállalat már az utolsó simításokat végzi a saját Android 6.0 kiadásán. A Sony Concept for Android programot kiterjesztette a vállalat a Marshmallow-ra, újabb országok felé nyit vele, és ezzel megkezdődött az egészen nagy volumenű tesztidőszak.

Az Android 6.0 Sony által kezelésbe vett előzetes kiadását azok a felhasználók vehetik használatba, akik Xperia Z3 vagy Xperia Z3 Compact okostelefonnal rendelkeznek. Illetve a másik fontos feltétele ennek, hogy az Egyesült Királyságban, Svédországban, Írországban, Németországban, Dániában, Finnországban, Norvégiában, Izlandon, Észtországban, Lettországban vagy Litvániában éljen, ezek ugyanis azok a régiók, ahol fut a Sony Concept for Android. Ha ezek a pontok teljesülnek, akkor bátran jelentkezni a „tesztvezetésre”. Összesen tízezer ember részvételére számítanak a japánok.

A Sony ettől a lépéstől azt reméli, hogy még gyorsabban készülhet el a végleges szoftververzió, és még jobb, összeszedettebb lesz a végeredmény, ezáltal pedig a felhasználói élmény is javulni fog.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward