Sony K-12 - táblagépek az oktatásban

A Sony kezdeményezésére a jövőben a táblagépek sokkal nagyobb szerepet kaphatnak az iskolákban.

Sony K-12 - táblagépek az oktatásban

A Sony K-12 kezdeményezésnek köszönhetően rengeteg iskolába juthat el vélhetően kedvezőbb áron a legújabb Xperia táblagép.

Az ágazat jól láthatóan robbanás előtt áll, és a Sony a K-12 névre keresztelt programmal az első sorban szeretne állni, mikor beindul az igazi forradalom. Eddig a nagyobb volumenű próbálkozások Indiában, Törökországban, Angliában és Belgiumban voltak. Indiában az olcsó Aakash tábla hódít, a többi területen viszont az iPad áll a középpontban. A Sony természetesen az Xperia Tablet S bevetését tűzte ki céljául.

A 9,4 hüvelykes megjelenítővel rendelkező por- és vízálló masina hasznos tagja lenne a társadalomnak azzal, hogy a tanárok munkáját segítenék. Ehhez pedig extra szolgáltatások is hozzájárulnának. Az egyik ilyen a Kaspersky, ami a biztonságról gondoskodna a készülékek esetében. Ez persze fizetős dolog, de a Sony egy évre szóló előfizetést biztosít. További plusz a gigantikus, 50 GB-os kapacitású felhőalapú tároló a Box rendszerében, amit elvileg életünk végéig használhatunk majd. Itt tarthatjuk példának okáért a jegyzeteinket, tankönyveinket, hogy aztán ezeket bárhol elővehessük, és akkor se veszítsük el őket, ha esetleg a táblagép elromlik, avagy elveszik, hiszen ezek pótolhatatlan dokumentumok.

Ám ami még ezeknél is hasznosabb, az a Sony Education Ambassador névre hallgató online adatbázis. Itt az oktatók megoszthatják a tananyagaikat, így egy diák akár több tanár dokumentumait használva készülhet egy dolgozatra, nameg a tanárok is megnézhetik a társaik munkáit, ötleteket meríthetnek ezekből. Ezeket persze korántsem biztos, hogy mindenki egyszerűen tudja kezelni, ezért a Sony arról is gondoskodik, hogy bemutassa, miként lehet a legjobban kiaknázni a gépben és a mögötte álló technológiában a lehetőségeket.

A Sony már várja a megrendeléseket, de azt nem tudtuk egyelőre kideríteni, hogy mégis milyen konstrukciókat kínálnak az iskoláknak. Minden bizonnyal a teljes ár kifizetését sem a diákok, sem pedig a tanárok nem tudnák egyszerűen megoldani, így vélhetően a vállalat valamiféle engedményt is kínálhat a K-12 programban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward