Sokterás tárhely az Űrodüsszeából

Új alkotásával, az 5big-gel egyben HAL, az Űrodisszea hírhedt számítógépe előtt is lerótta tiszteletét - legalábbis a külsőségeket illetően. Neil Poulton, a tervező nem is csinált titkot belőle, hogy a nevezetes szuperszámítógépből merített ihletet.

Sokterás tárhely az Űrodüsszeából

Új alkotásával, az 5big-gel egyben HAL, az Űrodüsszea hírhedt számítógépe előtt is lerótta tiszteletét - legalábbis a külsőségeket illetően. Neil Poulton, a tervező nem is csinált titkot belőle, hogy a nevezetes szuperszámítógépből merített ihletet.

Természetesen azonban az elülső oldalán izzó "mindent látó szemtől" eltekintve ez az óriás pusztán csak tárolja az adatainkat, de ő maga még nem kezd körmönfont terveket szövögetni ellenünk. Ami azonban az adattárolást illeti, abban kellően jeleskedik is: maximális felszereltség esetén ugyanis 7,5 terabájtot is képes rögzíteni.

Ezt pedig öt, menet közben is cserélhető SATA-rekesz segítségével teszi lehetővé, amelyek konfigurálhatóak továbbá RAID 5-be, RAID 5+tartalékba, RAID 6-ba, RAID 10-be és RAID 0-ba is - de ha még a 7,5 terabájt sem elég, úgy USB 2.0 vagy SATA portok útján további külső meghajtókat is csatlakoztathatunk még hozzá.

Működik természetesen Mac-kel, Windows-zal és Linux-szal is, és rögtön három változatban kapható: a 2,5TB-os verzió $899, az 5TB-os $1399, míg a 7,5TB-os $1899.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward