Sokoldalú egybegépekkel jelentkezik a Samsung

A termékek beépített webkamerája kézmozdulat-alapú alkalmazásvezérlést is lehetővé tesz.

Sokoldalú egybegépekkel jelentkezik a Samsung

A kínálatban egy Series 5-ös és két Series 7-es sorozatú egybegép lapul, amelyek sorrendben 21,5 colos, 23,6 colos és 27 colos képátlójú LCD kijelzővel érkeznek. A képátlóbeli különbségektől eltekintve a megjelenítők azonosak lesznek, azaz mindannyian 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelnek és érintő funkciót is kínálnak. A kapacitív típusú érintőkijelző mindhárom esetben lehetőséget biztosít akár tízujjas gesztusok bevetésére is. Érdekesség, hogy az új egybegépek 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szöget kínáló LCD panelt alkalmaznak, ami jó hír, hiszen nem csak jobb láthatóságot, de valószínűleg jobb képminőséget is biztosítanak, mint TN+Film típusú társaik.

Az egybegépek belsejében harmadik generációs Core i sorozatú processzorok teljesítenek szolgálatot: a legkisebb egybegép Core i3-3220T, a középső Core i5-3470T, a legnagyobb pedig Core i7-377T típusú központi egységet rejt. A rendszermemória szerepét minden esetben DDR3-as memóriamodulok töltik be: a legkisebb modell 4 GB-nyi, a középső 6 GB-nyi, a csúcsmodell pedig 8 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es rendszermemóriával gazdálkodhat. A Series 5-ös és a kisebbik Series 7-es egybegép esetében igény szerint 8 GB-ig bővíthető a rendszermemória, ha szükséges.

Az adatok tárolásáról a Series 5-ös modellnél 500 GB-os, a Series 7-es példányoknál pedig 1 TB-os merevlemez gondoskodik, de a kínálatban egy SATA csatolófelülettel ellátott DVD-író is szerepel, amely a kétrétegű DVD lemezek írására is képes. Az újdonságok közül a Series 5-ös és a kisebbik Series 7-es egybegépeknek be kell érniük a processzorba integrált Intel HD Graphics 4000-es sorozatú videó vezérlővel, a Series 7-es család csúcsmodelljében azonban már Mobility Radeon HD 7850-es videokártya teljesít szolgálatot (ez kb. egy asztali HD7770-es, csak jóval alacsonyabb órajelen).

Mindhárom új egybegép rendelkezik Gigabites Ethernet vezérlővel, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel és 4.0-s Bluetooth adapterrel is. A termékek ezeken kívül egy 1,3 megapixeles beépített webkamerát is tartalmaznak, ami nem csak HD videó konferenciára, hanem kézmozdulatokkal történő rendszervezérlésre is bevethető.

A rendszer ötféle kézmozdulatot ismer fel, amelyekkel könnyedén lapozhatunk például e-könyvet. A tenyerünk jobbra vagy balra történő elforgatásával a hangerő növelésére és csökkentésére van mód, de emellett az éppen futó film megállítására, valamint egy-egy alkalmazásban lévő opcióra való klikkelésre is van mód a megfelelő kézmozdulat alkalmazásával. A kézmozdulat-alapú vezérlés lehetősége különösen jól jöhet a konyhában sütés és főzés közben, ugyanis az érintőkijelző tapogatása előtt nem kell kezet mosnunk, hiszen hozzá sem kell érnünk a kijelzőhöz. A funkció hatékony kiaknázásához rendelkezésre áll majd egy speciális alkalmazás, amelyben Jamie Oliver receptjei sorakoznak fel, könnyen érthető leírások formájában, természetesen jó minőségű, nagyfelbontású fotók kíséretében.

Az új egybegépeken három darab USB 3.0-s, kettő USB 2.0-s, egy RJ-45-ös, valamint két HDMI portot találunk – utóbbiak közül az egyik videó bemenetként, a másik pedig videó kimenetként funkcionál. A sort egy memóriakártya olvasó zárja, amely háromféle memóriakártya formátum kezelésére képes.

A távirányítóval, valamint vezeték nélküli billentyűzettel és egérrel érkező egybegépek október 26-án, a Windows 8 megjelenésének napján válnak elérhetővé, ugyanis előtelepített Windows 8-as operációs rendszerrel érkeznek. A Series 5-ös modell 749 dolláros, a kisebbik Series 7-es egybegép 1099 dolláros, a Series 7-es csúcsmodell pedig 1699 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward