Sokan már az érkezése előtt tesztelhetik az LG G4-et

Az LG a kijelző, a kamera és a grafikus felület után újabb G4-hírrel állt elő. Négyezer ember már a megjelenése előtt megkapja a mobilt.

Sokan már az érkezése előtt tesztelhetik az LG G4-et

Az LG meglehetősen érdekesen vezeti fel a legújabb zászlóshajóját, ezzel pedig új szokásokat teremthetnek a szegmensben. A vállalat sosem szerette a nagy technológiai kiállításokon leleplezni az új csúcsgépeit, mert akkor sokkal kevesebb figyelem jut az adott masinának. Most azonban még ennél is tovább megy az LG, és gyakorlatilag úgy intézik, hogy az egész április a G4 körül forogjon, ha a felsőkategóriáról van szó.

Az dél-koreaiak jóformán részleteiben mutatják be az LG G4-et, méghozzá úgy, hogy folyamatosan különböző információmorzsákat hintenek el az érkező újdonsággal kapcsolatban. Az LG április elsejével küldte szét a G4 bemutatójára szóló meghívókat, ezzel pedig megkezdődött a vállalat csöppet sem szokványos „kampánya”. (A mobil a jelenlegi tervek szerint április 28-29-én kerül reflektorfénybe világszerte.) Ezt követően az LG Display bemutatta a legújabb 5,5 hüvelykes megjelenítőjét. Az új panel több ponton is jobb lesz a jelenleg használt megoldáshoz képest, de itt már nem a felbontásra kell gondolni, hanem egyéb tényezőkre, így például a színvilágra, fényerőre vagy a kontrasztra. És elárulta az LG, hogy ezzel a kijelzővel lesz felvértezve a vállalat legújabb zászlóshajója, ami még áprilisban be fog mutatkozni, tehát már itt is a G4-ről beszélhetünk. Az információk „szórása” pedig ezzel még nem fejeződött be.

Ebből az előzetesből már az opcionális bőr hátlap is biztosnak tűnik.

Mostanra már azt is megtudhattuk, hogy az okostelefon az éjszakai fotózás egyik nagy mestere lesz. Az LG egy olyan előzetes videót tett közkincsé, ami a G4 kamerájának egyik legfontosabb képességét vázolja, ami nem más, mint a rekesz. A lencserendszer F/1.8-as értékkel dolgozik, ami jelentős előrelépés az LG G3 után, ráadásul egy füst alatt a vetélytársakat is lekörözi. A Galaxy S6 és az S6 Edge példának okáért egy F/1.9-es lencsével került bevetésre, a G3 esetében pedig még F/2.4-ről beszélhettünk. De mit is jelent ez pontosan? Ilyenkor egységnyi idő alatt sokkal több fény jut el a képérzékelőhöz, ez pedig megmagyarázza azt, hogy miért is szerepelhet majd olyan jól rosszabb fényviszonyok mellett. Továbbá az sem elhanyagolható tény, hogy így szebb lehet a képek mélységélessége, valamint rövidebb záridő érhető el, így akcióképeknél is jobban fog szerepelni.

Ezen felül friss információ még az is, hogy az G4-gyel karöltve fog befutni az LG legújabb androidos felhasználói felülete, az LG UX 4.0 is. Ez az „emberközpontú” grafikus felület ismételten letisztultabb lett, mint az elődje, szóval maradtak a korábban kijelölt irányvonalon a dizájnerek. Az UX 4.0 új funkciója az „okos” értesítési rendszer, ami a Google Now-hoz hasonló célt szolgál, tehát próbál igazodni a felhasználója napi rutinjához, és így mindig a lehető legszükségesebb információkkal szolgálni. A kamera szoftverén is dolgoztak, itt megjelent a manuális mód, ami minden eddiginél nagyobb mozgásteret biztosít a készüléktulajdonosoknak. Az UX 4.0 kamera applikációjában ezzel együtt már három különböző tudásszint lesz beállítható: egyszerűsített, alapvető és manuális. Így minden igényt kielégítenek, hiszen van, aki egy érintéssel azonnal fotózni szeretne, és akadnak olyanok is, akik szeretnek hosszan babrálni az opciók között, hogy az ízlésüknek megfelelő legyen a végeredmény. Ezen felül kisebb, de lényeges változások felfedezhetők a naptárban, a híváskezelőben és a galériában is.

Az LG meglepően közlékeny tehát, és már most egészen sokat elárult a G4-ről. Előzetesek más telefonoknál is akadtak már, viszont immáron egy olyan lépésről is beszámolt a gyártó, ami valóban példátlan eddig. Kereken 4000 felhasználó már a bejelentést megelőzően elviheti egy tesztvezetésre a gyártó új zászlóshajóját. Az LG hivatalos közleményben számolt be arról, hogy világszerte 15 országban négyezer szerencsés kiválasztott letesztelheti a G4-et. Az érdekes program Dél-Koreában vette kezdetét, és következő napokban Törökország, Indonézia, Szingapúr, az Egyesült Államok, Kína, India, Brazília, Kanada, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Mexikó, Japán és Hong Kong is érintett lesz ebben a nagyszerű lehetőségben.

A rendkívüli lehetőségre pályázni kell, és ezen indulók közül választják ki a megfelelőnek vélt személyeket a bemutatkozójuk alapján – ezeket más-más régiókban eltérő szempontok alapján értékelhetik ki. Az indulók esélyét olyan dolgok is növelhetik például, hogy megosztják az élményeiket minél több közösségi felületen. A tesztelők legfeljebb 30 napra kaphatják meg az LG G4-et, ennyi idő alatt valószínűleg minden csínját-bínját megismerhetik az újdonságnak, és a tapasztalataikat megoszthatják rajongók millióival.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward