Sokak számára hasznos újítással bővül a YouTube Music

A rendszer képes lesz automatikusan letölteni zenéket offline hallgatásra, és nem is szerény mennyiségben.

Sokak számára hasznos újítással bővül a YouTube Music

A YouTube Music szinte a kezdetek óta biztosít lehetőséget kapcsolat nélküli zenehallgatásra Offline Mixtape címszó alatt, most pedig érkezik ennek a kiterjesztett verziója, ami már a „Smart Downloads” néven fut. Ez önmagától el fogja dönteni, hogy milyen zenékre lehet szüksége a felhasználónak, és betárazza majd azokat a dalokat, amikre igényt tarthat a készülék tulajdonosa.

Az új lehetőség azoknál fog képbe kerülni, akik előfizetnek a YouTube Premium szolgáltatás használatára. És a jelenlegi információk szerint akár 500 művet is képes lesz „eltenni” későbbi zenehallgatásra az alkalmazás (eddig az Offline Mixtape-nél 100 zenénél volt meghúzva a határ). Egyelőre minden részletet nem lehet erről a funkcióról tudni, de az biztosnak tűnik, hogy a kedvelt zenék, lejátszási listák és albumok közül fog szelektálni a letöltés során. Ennek a lehetőségnek köszönhetően akkor is használhatja majd a YouTube Music szolgáltatást az ember, ha éppen nem áll rendelkezésére internetkapcsolat, vagy egyszerűen csak nem szeretné a zenehallgatással kimeríteni gyakran szűkre szabott, drága adatkeretet.

Galéria megnyitása

A YouTube szakemberei átgondoltan alkották meg ezt a funkciót, ez kizárólag Wi-Fi kapcsolat mellett fog üzemelni. Sőt mi több, hogy a legkevésbé zavarja a felhasználói élményt, direkt éjszaka teszi majd a dolgát, amikor a szerkezet tulajdonosa pihen. A Smart Downloads funkciónak lesz néhány paramétere a beállításokban, meg lehet majd például azt adni, hogy mennyi zene legyen lementve; a fentebb említett 500 már a maximumot, a felső plafont jelenti, de alacsonyabban is húzható majd korlát. Ez főleg azokban az esetekben jöhet majd jól, amikor nem áll rendelkezésre túl nagy tárkapacitás.

Egyelőre nem mindenki fogadja tárt karokkal a fejlesztést. Vannak, akik úgy vélik, hogy más fejlesztésre talán nagyobb szükség lenne, mint erre, hiszen a felhasználók önállóan is képesek lehetnek zenéket letölteni. Be kell látni, hogy ez egy olyan kényelmi dolog, ami nem nyerheti el mindenki tetszését. Nagy kérdés itt, hogy mennyire lesz hatékony az az algoritmus, ami megpróbálja majd magától kitalálni, hogy mely zenékre lehet szüksége az embernek. Amíg valaki nem hallgat több száz zenét, addig igazából nagyon nem tud mellényúlni a program, de jó kérdés, hogy mit fog majd olyankor tenni, amikor esetleg sok ezer muzsikából kell kiválasztania azokat, amiket offline is szeretne elérhetővé tenni.

Az efféle intelligens letöltési funkciók szép lassan egyre több applikációban jelennek meg. A Netflix például már régóta képes arra, hogy amikor egy figyelemmel kísért sorozatnak megérkezik a legfrissebb epizódja, akkor azt az első ideális alkalommal elmenti későbbi megtekintésre – és automatikusan töri azt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap