Shop menü

SOK FEJLESZTŐ NEM HISZ AZ APPLE MR SZEMÜVEGÉBEN, ÉS ANNAK MAGAS ÁRÁBAN

Néhány szakember állítólag el is hagyta a projektet, amikor azt látták, hogy a dolgok rossz irányba haladnak, néhányan pedig továbbra is megkérdőjelezik, hogy mi szükség van erre.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Sok fejlesztő nem hisz az Apple MR szemüvegében, és annak magas árában

Az Apple AR/VR szemüvegen dolgozik, ezt mostanra mindenki nyílt titokként kezeli, de nagyon kevés információt lehet tudni arról, hogy valóban mire kell számítani, hivatalosan pedig semmit nem árult el eddig a cég. A bemutató állítólag már egészen közel van, de most egészen furcsa hír kapott szárnyra a fejlesztés kapcsán.

A The New York Times számolt be arról, hogy a projektben érintett dolgozók körében egy elég komoly bizonytalanságot lehetett érezni az elmúlt időszakban. Állítólag több szakember is úgy gondolja, hogy még nincsen olyan állapotban a termék, hogy azt be lehetne vetni belátható időn belül. Néhányan egyenesen úgy döntöttek, hogy inkább távoznak a fejlesztői csapatból a kétségeik miatt, és azok között is sok a szkeptikus, akik maradtak.

A legtöbb kételkedőnek az árral is komoly gondja van, nem hiszik, hogy 3000 dollárt ki fognak fizetni az emberek a szemüvegért.

A friss értesülések nagyon érdekesen hangzanak, amellett, hogy egybe csengenek a korábbi információkkal például az ár kapcsán. Hiszen arról már lehetett hallani néhány hónappal korábban a Bloomberg elemzője. Mark Gurman révén, hogy az MR szemüveg 3000 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerülhet majd bevetésre. A The New York Times is arról számolt be, hogy közel lehet a termék bemutatója. Jelen állás szerint a WWDC fejlesztői konferencia kereteiben állíthatja reflektorfénybe a rejtélyes eszközt az Apple.

A Bloomberg legfrissebb információi szerint az Apple a napokban tartott egy olyan eseményt, melynek keretében egy szűk közönség előtt bemutatták a szerkezetet. A vállalat kiemelt pozícióban levő vezetőinek, egy nagyjából 100 fős csoportnak demózták a terméket a cég főhadiszállásán, a Steve Jobs előadóteremben. Ami megint csak azt jelzi, hogy a bemutató egyre közelebb lehet. Az esemény állítólag nagyon csillogó és vidám volt, ugyanakkor a belső információk arról szólnak, hogy néhányan zavarosan látják a vegyes valóság jövőjét.

Galéria megnyitása

Persze az normális, hogy amikor egy vállalat valamilyen teljesen új dolog felé nyit, akkor nem mindenki látja ugyanúgy a dolgokat, de a mostani hírek szerint ezúttal másról van szó. Vannak olyan szkeptikusok is, akik teljesen megkérdőjelezik, hogy a termékre bármilyen szükség lenne. Mondván, hogy eddig az Apple olyan termékekkel ért el sikert, amik valamilyen problémára jelentettek jobb megoldást, de a vegyes valóság szemüveg esetében erről semmilyen szinten nincs szó, illetve nem látják, hogy milyen problémát oldana ez meg.

Az iPod révén annak idején a zenék nagy mennyiségű digitális tárolása jelentette az áttörést, az iPhone ezt és a mobilokat ötvözte egy fejlettebb eszközben. Az AirPods a zenehallgatást tette kényelmesebbé, az Apple Watch pedig a mobilhasználatot könnyítette meg valamelyest, miközben egészségügyi funkciókat is ellát. Az AR/VR szemüvegnél viszont sokan nem igazán látják, hogy mivel és miért lehetne ezt a terméket eladni. Azt pedig még a fejlesztők egy része sem gondolja komolyan, hogy bárki kifizetne az általuk létrehozott eszközért 3000 dollárt.

A The New York Times szerint ennek az iránynak köze lehetett már ahhoz is, hogy 2019-ben Jony Ive eltávolodott az Apple-től, és egészen komoly szerepet játszhatott abban, hogy mostanra Ive utódja, Evans Hankey is felmondott, és tavaly óta nincs külön terméktervezési vezetője a vállalatnak. Néhányan úgy vélik a Times információi alapján, hogy az is benne van a pakliban, hogy az Apple el fogja halasztani a termék bejelentését – újra.

Szóval kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a következő fejlemény ezen a fronton, az biztos, hogy az idei WWDC egyre közelebb van, júniusban lesz az esemény megtartva. De az, hogy MR szemüveggel, vagy anélkül fog lemenni a műsor, az egyelőre még egy olyan kérdés, amire talán az Apple-nél sem tudják a választ, ha igazak a friss pletykák.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére