Sok éve várt újításokat kaphat a MIUI

Sok éve várt újításokat kaphat a MIUI

A MIUI azon kevés grafikus felhasználói felület közé tartozik, amik még napjainkban is az App Drawer, vagyis alkalmazások tárolására használható szekció nélkül üzemel, ez azonban hamarosan megváltozhat. Már a Xiaomi szakemberei is tesztelik az integrált apptárolót, és vele együtt egy másik hasznos funkciót is.

Az App Drawer a MIUI legújabb, egyelőre még alfaverziós kiadásában jelent meg, ami a 4.10.6.1025-06141703 jelöléssel fut. Ezt ugyanúgy lehet elérni, mint ahogy azt már más androidos rendszereknél meg lehetett szokni, egy külön gombja van ennek a kezdőképernyőn. Ez a funkció lehetőséget nyújt arra, hogy a kiemelt képernyőkön csak a fontosabb, sűrűbben használt alkalmazások legyenek elől, és minden más csak a tárolóból legyen elérhető. Ennek köszönhetően átláthatóbbá lehet tenni az okostelefon felületét, szebben elrendezhetőek a kiemelt programok, és kevesebb lap is elegendő, ami főleg olyan esetekben problémás, ha az adott eszközön akár már 100-nál is több alkalmazás van telepítve.

Galéria megnyitása

És nemcsak az App Drawer felület az új ebben a MIUI alfakiadásban, hanem megjelent már itt az App Shortcuts is. Ha esetleg ez valakinek nem ismerős, arról a funkcióról van szó, amellyel direktben egy-egy alkalmazáson belül már egy extra felületet lehet elérni az indító ikon hosszú megnyomását követően. A Gmail esetében például azonnal lehet új üzenetet írni, nem kell megnyitni a programot és azon belül rábökni az új levél írására szolgáló menüpontra, a Play Áruháznál pedig rögtön ugorhat a felhasználó a Saját alkalmazásokra, ha mondjuk csak a rendelkezésre álló frissítéseket szeretné ellenőrizni. Az App Shortcuts eredetileg az Android 7.0-nál jelent meg, de a MIUI-ba csak most találhat utat, pedig ez egy nagyon hasznos dolog.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a MIUI végleges kiadása mikor kaphatja majd meg ezeket az újításokat. Mivel eléggé nagy volumenű változtatásokról van szó, az sem kizárt, hogy már csak a MIUI következő főverziójában fognak mindenki számára elérhetővé válni.

Egyébként abból a szempontból nem annyira meglepő, hogy ezek az újítások most elérték a MIUI-t, hogy a POCO Launcherben már korábban megjelentek extraként a Pocophone F1-en, az pedig lényegében a mezei MIUI volt, csak az App Drawerrel és az App Shortcutsszal megtoldva.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap