Socket AM1-es alaplapokat mutatott be az ASUS

A gyártó egy microATX és egy Mini-ITX formátumú alaplapról rántotta le a leplet.

Socket AM1-es alaplapokat mutatott be az ASUS

Az AMD nemrégiben osztott meg néhány információmorzsát a rövidesen érkező Socket AM1-es platformmal kapcsolatban. A Socket AM1-es alaplapokban Athlon, illetve Sempron sorozatú Kabini SoC egységek kaphatnak helyet, ám hogy pontosan milyen választék áll majd rendelkezésre, az egyelőre rejtély.

Addig is, míg az AMD hivatalosan is lerántja a leplet az újdonságokról, nézzük, milyen alaplapokkal készül az ASUS a hivatalos rajtra. A gyártó kínálatában első körben egy microATX és egy Mini-ITX formátumú alaplap lesz jelen. Az 5X Protection technológiával érkező újdonságok érzékeny alkatrészei védettek a rövidzárral és a túlfeszültséggel szemben. Az említett technológia része a stabil, kiegyenlített tápellátást nyújtó DiGi+ VRM áramkör, a memóriamodulokat védő túláramvédelem, az elektrosztatikus kisülések elleni védelem, a kiváló minőségű szilárdtest-kondenzátorok, plusz a korrózióálló hátlapi portok is.

Az új alaplapok legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:

A termékek USB 3.0-s portjai a hatékonyabb adattovábbítás érdekében UASP támogatást is kaptak. A BIOS szerepét egy UEFI alapú, grafikus felhasználói kezelőfelülettel ellátott megoldás tölti be, amely átlátható és könnyedén kezelhető.

A két friss alaplap várhatóan májusban jelenik meg a hazai üzletek polcain, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward