Skylake alapokra költöztek az MSI gamer számítógépei

A Nightblade sorozat két friss taggal bővült, amelyek nagyon modern alapokra támaszkodnak, felszereltségüket pedig aligha érheti kritika.

Skylake alapokra költöztek az MSI gamer számítógépei

Az MSI Nightblade sorozata két új barebone, azaz félkész konfigurációval bővült, amelyek természetesen az Intel új, hatodik generációs Core i processzorait alkalmazhatják, azaz Skylake platform köré épülnek. Az új processzor mellett M.2-es slot és számos kisebb, de fontos újítás is lapul a repertoárban – ezeket mindjárt sorra is vesszük.

A nagyobbik modell a Nightblade X2 nevet kapta, elegáns háza pedig 16 literes űrtartalommal érkezik, azaz nem túl nagy. Belül mégis sok-sok hardver fér el: a meghajtókat egy 3,5 hüvelykes és egy 2,5 hüvelykes bővítőhely várja, de a vékony optikai meghajtó sem hiánycikk. Aki a tradicionális adattárolók helyett inkább M.2-es SSD kártyában gondolkodik, örülni fog a ténynek, hogy a Z170-es lapkakészlet köré épülő alaplapon rögtön két darab PCIe 3.0 x4 alapú M.2-es slot is helyet kapott. A rendszer LGA-1151-es központi egységet fogad, amihez maximum 16 GB-nyi DDR4-es rendszermemória társítható, méghozzá két asztali memóriamodul formájában. Az új számítógép hátulján 10 Gbps-os USB 3.1 Type-C port is lapul, az előlap pedig egyebek mellett egy 5 Gbps-os USB 3.0 Type-C csatlakozót tartalmaz. A rendszer az OC Genie gomb jóvoltából automatikus tuningra is képes, igaz, ennek használata előtt érdemes áttanulmányozni a felhasználói kézikönyv ide vágó fejezetét.

A 345,44 x 276,86 x 175,26 milliméteres X2 tápellátásáról egy 500 wattos tápegység gondoskodik, így a rendszer az MSI szerint akár egy GeForce GTX 980 Ti sorozatú videokártyát is kiszolgál. Belül egyébként maximum 290 milliméter hosszú kétslotos videokártya fér el. A zökkenőmentes kommunikációt egy Killer DoubleShot sorozatú megoldás biztosítja, ami Killer E2400-as GbE vezérlővel éppúgy rendelkezik, mint AC-1535-ös 802.11ac WiFi és Bluetooth 4.1-es vezérlővel.

A második újdonság, azaz az MI2-es modell háza már csak 10 literes űrtartalmú, mégis több meghajtó fér el benne, mint a nagytestvérben. A B150-es lapkakészlet köré épülő alaplap LGA-1151-es processzorokat fogad, tuning tekintetében azonban jóval szerényebb képességekkel rendelkezik, mint Z170-es társa, de ez aligha meglepő. A rendszermemória DDR4-es So-DIMM memóriamodulok formájában foglalhat helyet, maximális kapacitása azonban ezúttal is 16 GB-nyi lehet. A ház belsejében két darab 3,5 hüvelykes és egy 2,5 hüvelykes meghajtó fér el, plusz még egy PCIe 3.0 x4-es M.2-es slottal is számolhatunk. Vékony optikai meghajtó szerencsére ezúttal is rendelkezésre áll.

A hátoldalon két darab 10 Gbps-os USB 3.1 Type-C port sorakozik, a ház oldalán pedig egy 5 Gbps-os USB 3.0 Type-C csatlakozót találunk. A rendszer tápellátását egy 350 wattos tápegység végzi, ami akár egy GeForce GTX 970-es videokártyát is kiszolgálhat. A ház belsejében ezúttal is maximum 290 milliméter hosszú kétslotos videokártya kaphat helyet.

A kommunikációs feladatokat egy Gigabites Ethernet portra, illetve egy Intel Wireless-AC 3165-ös kártyára bízhatjuk – utóbbi a 802.11ac támogatás mellett Bluetooth 4.0-s támogatást is kínál. A MI2-es modell 127 x 233,68 x 340,36 milliméteres mérettel érkezik, és jár hozzá egy egyedi tervezésű processzorhűtő is.

A Nightblade család két legfrissebb tagja október közepétől kezdve válhat elérhetővé kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árakról azonban egyelőre nem esett szó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward