Silencio 352: egy igényes, hangszigetelt számítógépház

A Silencio 352 emellett bővítőhelyek és belső felépítés tekintetében is ütőképes, így sok vásárló szívét ejtheti majd rabul.

Silencio 352: egy igényes, hangszigetelt számítógépház

A Cooler Master egy újabb hangszigetelt számítógépházzal rukkol elő, amely a Silencio 352-es típusjelzést kapta. Az újdonság igényes, minőségi felépítéssel és letisztult dizájnnal rendelkezik, de emellett kellően hangszigetelt is, így minden adott, hogy népszerűvé váljon az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán.

A Silencio 352 a Cooler Master első Micro-ATX formátumú hangszigetelt számítógépháza, ami viszonylag kompakt mérete ellenére igencsak tágasra sikeredett. A ház belsejében található hardverkomponensek zajait több hangszigetelő szivacs próbálja a házon belül tartani. Az előlapi ajtón, valamint a ház oldallapjain egyaránt találunk zajszigetelést. Hab a tortán, hogy az acélvázra alapozó számítógépház rezgéselnyelő gumilábakon áll, így a különböző hardverkomponensek által keltett rezgések nem jutnak át a padlóra vagy az asztalra - attól függően, hol tartózkodik éppen a ház.

A 200 milliméter széles, 378 milliméter magas és 453 milliméter mély Silencio 352 4,7 kilogrammot nyom a mérlegen. A microATX, illetve Mini-ITX formátumú alaplapokat fogadó számítógépház alaplaptálcáján megtalálható a szokásos szerelőablak, de emellett a kábelmenedzsmentet segítő kivágásokról sem kell lemondani. A bővítőhelyek között egy 5,25 colos, három darab 3,5 colos és négy darab 2,5 colos öböl lapul. Fontos információ, hogy a 3,5 colos bővítőhelyek közül egy kívülről is elérhető, így ide 3,5 colos előlapi panel is beszerelhető, az 5,25 colos bővítőhely pedig maximum 170 milliméter hosszú meghajtót fogad.

A négy darab PCI bővítőhellyel érkező újdonság a videokártyák számára maximum 355 milliméternyi helyet kínál, processzorhűtőből pedig maximum 155 milliméter magas példány alkalmazását teszi lehetővé. A szellőzésről alap esetben két ventilátor gondoskodik: az előlap mögött egy XtraFlo típusú, 120 milliméteres átmérőjű légkeverő lapul, csak úgy, mint a ház hátulján. Amennyiben a szellőzés hatásfokának javítására van szükség, úgy az előlap mögött egy második 120 milliméteres légkeverő is elfér, a ház tetején pedig egy 120 milliméteres átmérőjű, 15 milliméter vastag ventilátor számára van hely. A ventilátorok elé természetesen kivehető, mosható porszűrők is kerültek.

Aki folyadékhűtő rendszer beszerelésén gondolkodik, annak jó hír, hogy a ház előlapja mögött egy 240 milliméteres, a ház hátulján pedig egy 120 milliméteres hőleadó radiátor elhelyezésére van mód. A tápegység természetesen ezúttal is a ház hátulján, alul kapott helyet.

Az előlapi portok között a szokásos fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet mellett egy USB 2.0-s, illetve két USB 3.0-s port is helyet kapott. Ezeken felül még egy beépített SD memóriakártya-olvasó is rendelkezésre áll, ami sokszor jöhet jól.

A letisztult, igényes dizájnnal érkező Silencio 352 még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 54,9 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward