Sharkoon Scorpio: két új számítógépház érkezett

Sharkoon Scorpio: két új számítógépház érkezett

A Sharkoon piacra dobta legfrissebb számítógépházát, amelyből rögtön kétféle változat is rendelkezésre áll. A Scorpio sorozatba tartozó újdonságok közül az egyik a Scorpio 1000-es, míg a másik a Scorpio 2000-es nevet kapta, de hogy pontosan mi köztük a különbség, az majd csak a hír végére érve fog kiderülni. Először nézzük, miben hasonlítanak egymásra a friss számítógépházak.

Mindkét Scorpio sorozatú termék torony formátum köré épül (Full Tower) és mindketten micro-ATX, illetve ATX formátumú alaplapok fogadására lettek felkészítve. Az új házak 500 x 210 x 503 mm-es mérettel rendelkeznek, súlyuk pedig 7,26 Kg körül helyezkedik el. A fejlett kábelmenedzsmenttel érkező házak belsejében maximum 34 cm hosszú videokártyák, maximum 16 cm magas processzorhűtő és maximum 25,5 cm hosszú tápegység beszerelésére van lehetőség. Bővítőhelyek tekintetében is megegyeznek a termékek, vagyis mindkét ház négy darab 5,25 hüvelykes, négy darab 2,5 hüvelykes és három darab 3,5 hüvelykes bővítőhelyet kínál, de ezeken kívül két Hot-Swap merevlemez kerettel is rendelkeznek, amelyek a ház eleje felől is hozzáférhetőek. PCI bővítőhelyből szokás szerint hetet kapunk és a ház hátulján a folyadékhűtő rendszerek csöveinek szerelését megkönnyítő furatok is jelen vannak, szám szerint két darab. Az alaplapi tálcán találunk szerelőablakot, ami a processzorhűtő és a processzor cseréjét könnyíti meg azáltal, hogy egy-egy művelethez nem kell kiszerelni az alaplapot.

A házak előlapi portjai között két darab USB 2.0-s portot, egy eSATA csatlakozót, valamint a szokásos audió csatlakozókat találjuk a bekapcsoló- és reset gombok mellett. Nagyjából eddig tartottak az azonosságok, most pedig vegyük sorra a különbségeket, amelyek az előlap felépítésében és a számítógépházak hűtésében keresendőek. Az egyszerűség és az átláthatóság kedvéért a főbb különbségeket felsorolás formájában összegezzük.

[bold]Scorpio 1000

[/bold]

Lakkfekete festéssel ellátott előlap, amelynél az egybefüggő perforált felületet egy 120 mm-es átmérőjű LED-es ventilátor töri meg.

[list type="unordered"]

[*]Elől: 1 db 120 mm-es, kék LED-es világítással ellátott ventilátor

[*]Oldalt: 1 db 200 mm-es vagy két darab 120 mm-es ventilátor (opcionális)

[*]Hátul: 1 db 120 mm-es átmérőjű ventilátor

[*]A ház tetején: 2 db 120 mm-es vagy 2 db 140 mm-es átmérőjű légkeverő (opcionális)

[/list]

[bold]

Scorpio 2000

[/bold]

Matt fekete előlap, perforált felülettel.

[list type="unordered"]

[*]Elől: 1 db 140 mm-es, kék LED-es világítással ellátott ventilátor és egy 80 mm-es ventilátor a „Fast Swap” fiókokban helyet foglaló merevlemezek hűtéséhez.

[*]Oldalt: 1 db 200 mm-es vagy két darab 120 mm-es ventilátor (opcionális)

[*]Hátul: 1 db 120 mm-es átmérőjű ventilátor

[*]A ház tetején: 2 db 120 mm-es vagy 2 db 140 mm-es átmérőjű légkeverő (opcionális)

[/list]

A Sharkoon új számítógépházai már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói áruk pedig 70 euró körül helyezkedik el.

[bold]További információk az újdonságokról:

[/bold]

[list type="unordered"]

[*]Sharkoon Scorpio 1000

[*]Sharkoon Scorpio 2000

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward