Series 5-ös és Series 7-es táblák a Samsung-tól

A Berlinben zajló IFA show remek helyszínnek bizonyult két új hibrid Samsung tábla PC formális bemutatására.

Series 5-ös és Series 7-es táblák a Samsung-tól

A Samsung az IFA show-ra irányuló megkülönböztetett figyelmet – többek között – két új hibrid tábla bejelentésére is felhasználta, amelyek a Series 5 Slate és a Series 7 Slate nevet viselik. A Windows 8 alapú hibrid táblák 11,6 colos képátlójú érintőkijelzőt alkalmaznak, amelyhez természetesen érintőceruza is jár. A termékek különlegessége, hogy kapható (Series 5), illetve jár (Series 7) hozzájuk egy lecsatolható dokkoló, amely billentyűzetet és érintőpadot is kínál, így a táblák klasszikus noteszgépgént és klasszikus táblaként egyaránt hatékonyan használhatóak.

A rendelkezésre álló információk alapján a Series 5-ös modell Clover Trail Atom processzorral rendelkezik, amelyhez 2 GB-nyi rendszermemória és 64 GB-nyi NAND Flash alapú tárhely is társul. Az LCD panel típusáról nem esett szó, az viszont kiderült, hogy a 11,6 colos képátlójú érintőkijelző a manapság oly népszerűnek minősülő 1366 x 768 pixeles natív felbontást alkalmazza. Akkumulátor üzemidő tekintetében a hírek szerint nagyjából 9 órára számíthatunk. A 749 grammos Series 5-ös modell alapára 649 dollár lesz, a billentyűzetet is tartalmazó dokkolóért pedig 100 dollárt kell letenni majd az asztalra. A tábla PC persze dokkolót is tartalmazó csomagban is megvásárolható lesz, amelyért 749 dollárt kérnek el.

A Series 7-es modell már egy picivel izgalmasabb lesz. Ez a példány Clover Trail Atom processzor helyett már Core i5-ös sorozatú, Ivy Bridge alapokon nyugvó processzort alkalmaz, amely mellé 4 GB-nyi DDR3-as rendszermemória és egy 128 GB-os SSD meghajtó is jár. A 11,6 colos képátlójú érintőkijelző itt már nem 1366 x 768 pixeles, hanem Full HD natív felbontás mellett üzemel. Az akkumulátor üzemidő egyetlen akkumulátortöltés hatására nagyjából 4-5 órára tehető, ami jóval szerényebb, mint az Atom alapú Series 5-ös tábláé. A 857 grammos Series 7-es tábla billentyűzettel ellátott dokkolóval együtt kerül forgalomba, méghozzá elég borsos áron: az újdonságért 1119 dollárt kérnek majd el.

A Windows 8 alapú újdonságok esetében rendelkezésre áll az AllShare alkalmazás, amely egy DLNA alapú médiamegosztó szoftver, de rajta kívül az S-Launcher-t is megkapjuk, amely a Windows 8 hiányzó start menüjét helyettesíti. A kínálatban jelen lesz az eSettings alkalmazás is, amely a Windows 8 különböző beállításainak gyors elérésében segít. Persze ezzel együtt néhány S Pen alkalmazás is helyet kap a repertoárban – mint például az S Note – amelyek az érintőceruzában rejlő lehetőségek kiaknázásában segítenek. Maga az érintőceruza most is 1024 féle nyomásszintet tud majd megkülönböztetni.

A két új tábla PC október 26-án válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban – ugyanazon a napon, amikor a Windows 8 is hódító útjára indul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward