Sensor Tower: Egyre több appot töltünk le

2019-ben új csúcsra ért az appok letöltése, és kiderült, mik voltak az utóbbi idő legnépszerűbb programjai.

Sensor Tower: Egyre több appot töltünk le

A Sensor Tower érdekes adatokról számolt be2019 negyedik negyedévét követően. Az elemzőcég rekord mennyiségű letöltést mért a piactereken, és arra is fény derült egyebek mellett, hogy az App Store és a Google Play Áruház forgalma miként viszonyult egymáshoz. Továbbá egy részletes grafikont is kaptunk az ünnepi időszak legnépszerűbb alkalmazásairól, játékairól.

114,9 milliárd programot töltöttek le a felhasználók az okostelefonjaikra 2019 egészében. Ez egészen brutális mennyiség, és 9,1 százalékkal múlja felül a 2018-as adatot. Átlagosan számolva már havonta közel 10 milliárd appot telepítettek az emberek globálisan az elmúlt időszakban. A Sensor Tower eredményei alapján 2020-ban ez a szám még tovább növekedhet.

Érdekesség, hogy az App Store 26,6 százalékban felelt a letöltésekért, és a maradék 73,4 százalékot vitte az Android. A Sensor Tower egészen pontosan 30,6 milliárd letöltést és telepítést mért összesen az App Store-ban az elmúlt 12 hónapban. Az Android hivatalos piacterén, a Google Play Áruházban pedig 84,3 milliárd letöltéses forgalom volt 2019-ben. Csak az utolsó negyedévben 7,8 milliárd letöltés volt az App Store-ban, és 20,9 milliárd pedig a Play Áruházban, ez átlagosan 4,7 százalékos erősödést jelentett éves szinten az októbertől decemberig tartó időszakban.

Galéria megnyitása

Most pedig lássuk, mely applikációk voltak azok, amik a legnagyobb mértékben járultak hozzá a fenti eredmény eléréséhez a negyedik negyedév során. A vizsgált időszakban a legtöbbször letöltött és telepített program a WhatsApp lett 270 millió letöltéssel, ami 39 százalékkal több, a harmadik negyedéves eredményénél, és főleg az androidos közösségnek köszönhetően tudott ez a csúcsra érni. A második helyen a TikTok ért révbe 220 milliós eredménnyel, és az iOS rendszerű készülékeknél pedig ez zárt az élen egész jelentős fölénnyel.

Galéria megnyitása

Nagyjából 175 millió letöltést követően a Facebook állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A toplista élén ott van még a Messenger is kb. 160 milliós adattal, szóval egészen szorosan követi a „társalkalmazását”, mely nélkül a Messengerre már nem lehet regisztrálni. És az első ötbe még egy Facebook érdekeltség, az Instagram tudott bejutni, a közösségi képmegosztó neve mellett 120 millió letöltést számlált a Sensor Tower.

Ami a játékokat illeti, az elemzők magasan a Call of Duty: Mobile-t hozták ki győztesnek, megdöbbentő fölénnyel lett ez a legnépszerűbb darab 180 millió letöltést követően. Közel kétszer annyian szedték le a CoD-ot, mint a második helyen jegyzett Sand Ballst (95 millió); csak az App Store-ban majdnem annyi letöltést generált, mint a Sand Balls összesen. A harmadik a Brain Out lett, ami Androidon és iOS-en is kedvelt a jelek szerint. A Top 5-be ezeken felül még a PUBG Mobile és a Garena Free Fire jutott be.

Galéria megnyitása

A Sensor Tower az általános statisztikák mellett kiemelte, hogy a Disney+ az App Store-ban különösen nagyot ment. A program csak november 12-én vált elérhetővé, de regionális korlátozással, és még így is képes volt a kilencedik helyre felérni. A jelek szerint ez a streaming szolgáltatás nagyon sok érdeklődő figyelmét tudta felkelteni. A Netflixnek az utóbbi időben több komoly riválisa is lett, de azért ez továbbra is vezet a streaming megoldások között, ez az app az ünnepek alatt kb. 55 millió letöltést tudott összehozni.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap