Sebességet dupláz az új USB 3.0-s szabvány

A friss technológia az USB 4.0-s elneveztést nem érdemelte ki, így azt továbbfejlesztett USB 3.0-s szabványként emlegetik.

Sebességet dupláz az új USB 3.0-s szabvány

Az USB 3.0 Promoter Group egy érdekes bejelentéssel kezdte a hetet: érkezik a SuperSpeed USB szabvány továbbfejlesztett változata, amely a jelenlegi USB 3.0-s szabványhoz képest kétszer nagyobb adatátviteli sávszélességet kínál, méghozzá úgy, hogy a korábbi USB 3.0-s, illetve USB 2.0-s eszközökkel tökéletesen kompatibilis marad.

A friss szabvány a jelentős sebességnövekedés ellenére nem kapta meg az USB 4.0-s elnevezést: az újítást továbbfejlesztett USB 3.0-s technológiaként emlegetik. Az új technológia a korábbinál hatékonyabb adatkódolás mellett üzemel, ami jótékony hatást gyakorol az adatátviteli sávszélességre, illetve az I/O energiafelhasználás hatásfokára is. A friss szabvány mind hardveresen, mind pedig szoftveresen képes lesz együttműködni az első generációs USB 3.0-s technológiával, ami ugyancsak jó hír.

A 10 Gbps-os SuperSpeed USB technológia várhatóan az idei év közepére készül el, az általa kínált 10 Gbps-os adatátviteli sávszélesség kiaknázására képes eszközök pedig valamikor az év második felében érkezhetnek - igaz, utóbbival kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre pontosabb részletek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward