Seagate Video HDD: csendes, megbízható merevlemezek kifejezetten videózásra

A Video 3.5 HDD sorozat tagjai nem csak tartalomszolgáltatóknak, hanem HTPC építőknek is jól jöhetnek.

Seagate Video HDD: csendes, megbízható merevlemezek kifejezetten videózásra

A Seagate legfrissebb merevlemezcsaládjának tagjai halkan, alacsony hőtermelés és alacsony fogyasztás mellett dolgoznak, és a megbízhatóságukra sem lehet panasz.

A vállalat a Video 3.5 HDD sorozat tagjait kifejezetten arra fejlesztette ki, hogy segítségükkel megbízható, hatékony energiafelhasználás mellett üzemelő megoldásokat biztosíthasson a tartalomszolgáltatók és a felhasználók számára. A termékek kifejlesztésénél három fő területet tartottak szem előtt a mérnökök: nagy adattároló kapacitás és streamelési képesség, megbízható működés, illetve alacsony üzemi zajszint.

A munka gyümölcseként megszületett a Video 3.5 sorozat, amelyben 250 GB-tól egészen 4 TB-ig bezárólag többféle adattároló kapacitású modellt találunk. Az új merevlemezek ütőképességére jellemző, hogy gond nélkül, megbízhatóan üzemelnek a nap 24 órájában, a hét minden napján és egyidejűleg egyenként akár 16 darab HD stream kezelésére is képesek, normál felbontású videó folyamokból pedig egyszerre akár 20 darabbal is megbirkóznak. A termékek akár 75 Celsius üzemi hőmérsékleten is megbízhatóan, stabilan működnek, ami a tartalomszolgáltatók számára jó hír. Az új adattárolók közül a 250 GB-os modell 30 órányi, 4 TB-os társa pedig 480 órányi HD adást tud tárolni.

Az új HDD család tagjai 0,55%-os meghibásodási aránnyal rendelkeznek, ami igen alacsony, így kiválóan alkalmasak azokra a területekre, ahol megbízható, hosszú élettartammal rendelkező, folyamatosan üzemelő adattárakra van szükség, amelyek nem ijednek meg több videó folyamtól sem. A gyártó mérnökei az új HDD család tagjait úgy alkották meg, hogy azok alacsony fogyasztás és alacsony hőtermelés mellett üzemeljenek. Az újdonságok 50%-ban újrahasznosított anyagokból készültek, anyagaik pedig 70%-ban újrahasznosíthatóak.

A 3,5 colos formátumú adattárolók korongjai 5900-as percenkénti fordulatszámmal üzemelnek, maguk az adattárolók pedig SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használnak. Az 1 TB-os, 2 TB-os, 3 TB-os és 4 TB-os példányok 64 MB-os gyorsítótárat kaptak, az 500 GB-os, 320 GB-os és 250 GB-os modelleknél azonban csak 8 MB-nyi buffer áll rendelkezésre.

A friss merevlemezek tulajdonságai. A kép nagyítható!
A friss merevlemezek tulajdonságai. A kép nagyítható!

A Seagate Video 3.5 HDD sorozatának tagjai üzem közben maximum 24 dB(A) zajszintet produkálnak, tipikus üzemi zajszintjük pedig adattároló kapacitástól függően 23 dB(A) és 19 dB(A) között helyezkedik el, ahogy az a fenti táblázatból is kiderül.

Az Video 3.5 HDD sorozat tagjai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban nem derült ki, hogy az egyes modellek mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward